Orban, la ÎCCJ: Sunt nevinovat. Nu am ce să denunţ, în jurul meu nu s-au săvârşit ilegalităţi

| 01 noi, 13:23

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), unde a avut loc un nou termen în dosarul în care este acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, că este nevinovat, că nu a luat niciun ban şi nu are ce să denunţe, pentru că în jurul său nu au fost săvârşite ilegalităţi.

"Sunt nevinovat, nu am săvârşit vreo infracţiune, nu mi-am folosit influenţa politică, nu am luat niciun ban. (...) Am fost întotdeauna un om care a respectat legea, un om care am fost corect şi cinstit şi practic nu am ce să denunţ din moment ce în jurul meu nu s-au săvârşit ilegalităţi", a spus Orban, răspunzând unor întrebări. 

Orban este acuzat de DNA că, la data de 1 martie, l-a contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016. 

"La 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, aşadar nu în vreo modalitate legală, precum şi cu depăşirea plafonului stabilit prin Legea finanţării partidelor politice, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Acesta a mai precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una - două săptămâni", susţin procurorii. 

DNA precizează că omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Ludovic Orban o deţinea în cadrul PNL şi a potenţialului de intervenţie a acestuia în domenii de interes pentru afacerile controlate de Urdăreanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ