Orban: Nu am văzut atacuri atât de pline de ură din partea președintelui Senatului împotriva președintelui Iohannis

| 28 sep, 16:14

Liderul liberalilor Ludovic Orban a declarat joi că nu a mai văzut atacuri atât de pline de ură din partea președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, împotriva șefului statului Klaus Iohannis.

"Nu am mai văzut atacuri atât de pline de ură și de ranchiună din partea președintelui Senatului împotriva președintelui Iohannis. Este inadmisibil să dai asemenea declarații, care nu au în spate absolut niciun fel de fundament și care reflectă de fapt disperarea celor care sunt astăzi vremelnic la putere, pentru faptul că nu pot să își facă jocurile și să subordoneze Justiția pentru a scăpa de faptele pe care le-au săvârșit. Tragem un semnal de alarmă pentru că este totuși președintele Senatului și nu poate să își dea frâu liber unor sentimente primitive, grobiene și să atace președintele și instituția prezidențială inventând niște acuzații care nu au absolut niciun fel de fundament", a spus Orban, la Palatul Parlamentului.

 

Despre declarația lui Tăriceanu potrivit căreia nu a văzut nicio scumpire la carburanți după reintroducerea accizei, Orban a spus că nu are nicio legătură cu realitatea.

 

"Nu știu cum nu a văzut domnul Tăriceanu creșterea prețurilor la pompă, înseamnă că nu alimentează el la pompă, îi alimentează probabil șoferul mașina sau alimentează din bugetul Senatului și atunci nu îi pasă cât costă benzina. Oricine a trecut printr-o benzinărie a văzut cu ochii lui o creștere clară și limpede care este o creștere aproape egală cu mărimea accizei suplimentare care a fost introdusă în buget. (...) Declarațiile domnului Tăriceanu nu au nicio legătură cu realitatea", a precizat președintele PNL.

 

Ludovic Orban a adăugat că nu există niciun motiv pentru o eventuală suspendare din funcție a șefului statului, așa cum se vehiculează în ultima vreme.

 

"Să îndrăznească! Nu există absolut niciun fel de motiv. Probabil sunt deranjați (PSD și ALDE — n.r.) de faptul că președintele este consecvent, că respectă normele statului de drept, că respectă angajamentele noastre pe care le avem și că este preocupat în primul rând să asigure o îmbunătățire a imaginii României în lume. Tot ce face PSD și ALDE astăzi nu face altceva decât să creeze probleme suplimentare de imagine României, să afecteze șansa noastră de a finaliza Mecanismul de Cooperare și Verificare și să ne țină în situația de copil problemă al Europei în materie de Justiție", a opinat Orban.

 

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că șeful statului Klaus Iohannis se face că nu vede deficiențele din funcționarea instituțiilor care alcătuiesc statul de drept din România și "patronează un sistem de putere corupt". El a mai spus că nu a văzut nicio scumpire la carburanți după reintroducerea accizei.

 

 

Tag-uri: Orban, tariceanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ