Orban spune că Guvernul doreşte informatizarea ANAF cu "viteză maximă"

| 16 ian, 22:32

Primul ministru Ludovic Orban afirmă că Guvernul doreşte informatizarea ANAF cu o "viteză maximă", acuzând fosta guvernare că, după ce i-a obligat pe comercianţi să cumpere case de marcat fiscale, nu a cumpărat servere pentru ANAF care să permită o mai bună colectare a taxelor.

 

"Dacă am fi avut un ANAF informatizat... Guvernul a obligat firmele să îşi cumpere case de marcat fiscale care au transmisie de date electronică şi au fost luate tocmai în interesul Guvernului, al ANAF-ului de avea o mai bună colectare. (...) Nu au luat în schimb servere. De doi ani şi ceva nu au luat servere, dacă vă puteţi imagina! I-au forţat pe oameni să treacă la case de marcat fiscale al căror obiectiv era nu în interesul companiilor, ci în interesul ANAF-ului de a putea obţine toate informaţiile legate de toate operaţiunile şi ei nu au luat servere. Pe de o parte ai generat nişte cheltuieli pentru oamenii de afaceri, i-ai pus să facă o cheltuială care nu serveşte nimănui. Sigur că pe de o parte te gândeşti cine a vândut tipul ăla de case de marcat, iar pe de altă parte nu cumva este o dovadă clară a premeditării în ceea ce priveşte tolerarea evaziunii fiscale, chiar încurajarea evaziunii fiscale pentru că tu nu ţi-ai luat serverele şi în general tot softul ca să poţi să procesezi toate datele”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, potrivit News.ro.
Şeful Guvernului a subliniat că "nu s-a dorit” informatizarea ANAF, arătând că existau inclusiv fonduri europene pentru acest lucru.
Orban a mai spus că Guvernul doreşte implementarea unui nou sistem informativ, performant, la ANAF, cu o "viteză maximă”, explicând astfel decizia ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu, de a prezenta CSAT proiectul de informatizare a ANAF.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ