Orban: ”Sunt efecte negative în economie din ce în ce mai clare!”

| 18 mar, 17:59

Premierul Ludovic Orban anunţă că statul român ia măsuri pentru a se asigura că agenţii economici nu vor renunţa definitiv la angajaţi, guvernul urmând a susţine plata şomajului tehnic al angajaţilor acelor companii care trebuie să reducă sau să întrerupă activitatea.

 

El a menţionat că a fost informat oficial de premierul Ungariei că se va reglementa trazitul în Ungaria - transporturile de marfă nu vor mai fi restricţionate, iar transportul de persoane va fi permis zilnic, între 21 şi 5, ora Ungariei.
"Sunt efecte negative în economie din ce în ce mai clare. Sunt domenii de activitate care au fost aproape paralizate: transportul de persoane, industria HoReCa, inclusiv în domenii economice în care ne aşteptam mai puţin. Astăzi vom adopta un prim set de măsuri pentru a veni în sprijinul companiilor afectate şi al angajaţilor, dar va trebui să urmărim cu foarte mare atenţie ce se întâmplă în economie, evoluţiile economiilor de la nivel european şi evoluţia economiilor din celelalte ţări cu care România are schimburi comerciale importante, pentru a găsi soluţii pentru a reduce impactul negativ", a spus Orban.
El a adăugat că măsurile gândite au rolul de a susţine financiar, de la buget, efortul de plată a şomajului tehnic.
"Am ales această formulă pentru că foarte multe companii care sunt afectate funcţionau foarte bine, cu profitabilitate, plata la timp a taxelor şi impozitelor, şi sunt afectate de o situaţie de moment. Aceste companii, odată ce trece vârful epidemiei, vor avea capacitatea de a relua activitatea şi vor avea nevoie de angajaţii pe care i-au format în timp. A nu-i susţine pe această perioadă, limitată în timp, înseamnă a condamna companiile să piardă aceşti angajaţi. Vom lua măsuri pentru a asigura capitalul de lucru. Vizează toate companiile pentru că trebuie să fim cu atenţia asupra activităţilor care pot continua în condiţii normale şi să asigurăm resursele financiare pentru a putea să susţinem companiile", a mai spus premierul.
Orban a afirmat că Guvernul va trebui să "injecteze bani în economie”, să crească alocările financiare pentru a susţine un program amplu de investiţii şi să ia măsuri care să permită dezvoltarea companiilor pentru a răspunde cererilor de pe piaţa actuală.
"Este păcat să nu folosim cererea de astăzi pentru a permite ca anumite companii româneşti să aibă capacitatea de a produce cele necesare bunei funcţionări a sistemului de luptă împotriva coronavirus”, a spus Orban.

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ