Orban: Trebuie să alegeţi între un om care a provocat criza din coaliţie şi omul care poate să rezolve criza

| 14 sep, 19:15

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a transmis delegaţilor la Congresul din 25 septembrie, în ultima zi în care şi-a prezentat moţiunea cu care candidează pentru încă un mandat în fruntea partidului, că au de ales între "un om care a provocat criza din coaliţie şi omul care poate să rezolve criza", dar şi între "un om care într-adevăr ar putea să fie premier şi un om care nu mai poate să fie premier decât dacă îl ţine în viaţă PSD-ul".

 

"Aşa cum arată astăzi peisajul, este foarte clar că nu mai avem de ales între o două soluţii, una bună şi una mai puţin bună. Avem de ales între o soluţie bună şi o soluţie foarte rea", a afirmat Ludovic Orban.
"Pentru voi, e simplu: trebuie să alegeţi între un om care a provocat criza din coaliţie şi omul care poate să rezolve criza. (...) Iar dumneavoastră aveţi de ales şi între un om care într-adevăr ar putea să fie premier şi un om care nu mai poate să fie premier decât dacă îl ţine în viaţă PSD-ul, ceea ce cred că nu ne dorim niciunul dintre noi. (...) Aşa cum arată astăzi peisajul, este foarte clar că nu mai avem de ales între o două soluţii, una bună şi una mai puţin bună. Avem de ales între o soluţie bună şi o soluţie foarte rea”, le-a transmis Ludovic Orban, marţi, liberalilor din cadrul filialei judeţene Ialomiţa.
Orban a respins, încă o dată, ideea unei alianţe cu PSD, arătând că "un concubinaj sau un mariaj" cu PSD ar fi o variantă "catastrofală". În acest context, liderul PNL a pledat pentru refacerea coaliţiei alături de USR-PLUS, ca "singură soluţie onorabilă" pentru PNL, el susţinând că acest lucru nu îl poate face "ca preşedinte al partidului cel care a rupt coaliţia".
Liderul PNL i-a îndemnat pe delegaţii la Congresul din 25 septembrie să îi întrebe pe oameni pe cine doresc în fruntea PNL, el spunând că răspunsul oamenilor este "devastator în favoarea" sa.
"De două luni, PNL este afectat grav ca imagine, de două luni suntem în descreştere, ne confruntăm cu o pierdere semnificativă atât a încrederii, cât şi a intenţiei de vot şi, din nou după Congres va trebui să repornim un proces de recredibilizare, un proces de a recâştiga, practic, simpatia şi încrederea oamenilor. (...) Am generat nemulţumiri în foarte multe categorii, de la fermieri, până la părinţi şi bunicii noştri, de la sectorul public, până la studenţi, cărora li s-a eliminat gratuitatea în transport şi aşa mai departe, nu vreau să dezvolt subiectul. Dar noi trebuie să facem o analiză foarte serioasă. Avem un program de guvernare negociat cu partenerii de coaliţie care dă răspunsuri potrivite la foarte mute dintre probleme. Avem reforme pe care le-am gândit, dar care trebuie implementate. (...) când ne-am prezentat în faţa alegătorilor, noi am promis patru ani de pace şi de stabilitate, patru ani de guvernare responsabilă, patru ani de construcţie, de dezvoltare, de investiţii, de creştere economică, de creştere a veniturilor, de creştere a calităţii vieţii şi de creştere a calităţii serviciilor publice furnizate de entităţile publice", a mai spus Orban, conform News.ro.
El a vorbit şi despre vasta sa experienţă politică şi despre faptul că are o bună cunoaştere a partidului.
"Pentru mine, ţara nu este ceva pe care eu îl văd la televizor, la ştiri. Când mă gândesc la o localitate, efectiv am amintiri legate de localitatea respectivă, aproape îmi şi aduc aminte ce probleme sunt în localitatea respectivă, îi cunosc pe liderii noştri din organizaţia din localitatea respectivă. Pentru mine, ţara şi partidul nu sunt o abstracţie, ci sunt lucruri cunoscute, vii”, a mai afirmat liderul PNL.
Orban a remarcat faptul că la şedinţa Comitetului Director Judeţean Ialomiţa nu au fost prezenţi candidaţii la Primărie din alegerile parţiale alături de care liderul PNL a afirmat că a mers în campanie electorală "din casă în casă".
"Sunt convins că probabil sunt ocupaţi şi ne urmăresc, probabil, pe online dacă nu au putut să fie fizic”, a afirmat Ludovic Orban în acest context.
"Ca să poţi să conduci partidul, trebuie să ştii foarte mult, să ai cunoştinţe din toate domeniile de activitate care nu pot fi însuşite în doi ani de curs sau într-o pregătire sumară, cum se făceau înainte inginerii pe puncte, în perioada comunistă”, a mai spus Orban, în mesajul său.

 

Tag-uri: criza, Ludovic Orban
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ