Orban: Vor rămâne zone fără medici de familie şi trebuie să creştem atractivitatea acestei specializări

| 06 noi, 17:33

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Craiova că în următorii ani, după pensionarea mai multor medici de familie, vor rămâne zone fără medici de familie şi trebuie crescută atractivitatea acestei specializări prin diferite măsuri.

 

"Trebuie să creştem atractivitatea acestei specializări de medic de familie prin îmbunătăţirea condiţiilor contractului cu Casa de Asigurări, prin programe de înzestrare a cabinetelor medicilor de familie, prin sisteme de susţinere a medicilor de familie din urbanul mic sau din rural unde nu există. Să ştiţi că şi în perioada interbelică în România a existat această problemă şi s-au găsit soluţii. Sigur că aceasta este o politică pe termen mediu şi nu poate fi realizată imediat, pentru că realitatea este că în momentul de faţă medicina de familie nu este foarte atractivă pentru mulţi dintre tinerii care intră în rezidenţiat sau dau examenul la finalul perioadei de rezidenţiat", a spus premierul României.
Potrivit premierului, cât mai mulţi absolvenţi trebuie stimulaţi să se îndrepte către medicina de familie, însă până atunci s-a decis să finanţeze din fonduri europene 1.000 de asistenţi comunitari, "un fel de asistenţi medicali". "Trebuie să creştem această atractivitate pentru medicii de familie, să dăm nişte stimulente care să determine cât mai mulţi absolvenţi să se îndrepte în această direcţie. Acesta este un program care trebuie aplicat pe o perioadă de 3-6 ani de zile. Oricum noi am luat decizia să finanţăm din fonduri europene 1.000 de asistenţi comunitari, un fel de asistenţi medicali care fie să sprijine activitatea medicilor de familie, iar în cazul în care nu există medici de familie să îndeplinească acolo anumite funcţii la nevoie", a explicat premierul Orban, potrivit Agerpres.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ