Ordonanţa interceptărilor, adoptată fără vot în Senat

| 05 mai, 17:17

Ordonanţa de Urgenţă privind Interceptările a trecut tacit astăzi de Senat şi ajunge la Camera Deputaţilor, cameră decizională în acest caz. Ordonanţa nu a mai fost votată de senatori din cauza lipsei de cvorum din această săptămână.

Deși ministrul Justiției, Raluca Prună, a venit de multe ori pentru a-și susține proiectul, parlamentarii nu s-au prezentat la lucru. De altfel, Ordonanța de Urgență a Guvernului a primit raport negativ de la Comisia Juridică din Senat și ar fi intrat în plen cu raport de respingere. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că a realizat deja un alt proiect de lege prin care își dorește să fie înființată o Autoritate Independentă de Interceptări. Ordonanţa de Urgenţă permite în continuare parchetelor să realizeze interceptări cu ajutorul infrastructurii SRI, dar numai cu propriii angajaţi, respectiv ofiţerii de poliţie judiciară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ