Deputatii juriști, raport favorabil pe legea de respingere a OUG 13. Florin Iordache și-a respins prin vot propria ordonanță

| 21 feb, 10:08

Comisia juridica din Camera Deputatilor a adoptat marti dimineata un raport favorabil pentru legea de respingere a OUG 13/2017, abrogata de Guvern prin OUG 14, iar aceasta va intra la votul final marti dupa-amiaza. Tot marti va fi votata si OUG 14 in plenul Camerei Deputatilor.

UPDATE PNL a propus un amendament privind introducerea unui articol care sa prevada ca OUG 13 nu a mai produs efecte dupa ce a fost abrogata prin OUG 14. Si deputatii USR au formulat amendamente asemanatoare. Acestea insa au fost respinse la vot. 

Deputatul UDMR Marton Arpad a sustinut ca prin aceasta respingere "devenim complici la dezincriminarea abuzului in serviciu". 

Printre cei care au votat pentru respingerea OUG 13 s-a numarat chiar fostul ministru al Justitiei Florin Iordache, autorul acesteia, acum deputat PSD membru in Comisia Juridica.

 

Ordonanţa 14 care abrogă Ordonanţa 13 privind Codurile penale a primit luni raport de adoptare în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor şi se va regăsi pe ordinea de zi a plenului de marţi.

În ce priveşte Ordonanţa 13, preşedintele Comisiei juridice de la Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a spus că ea va fi dezbătută în comisie marţi dimineaţă, pentru a fi pusă ulterior pe ordinea de zi a plenului din aceeaşi zi.

Plenul Senatului a adoptat cu 110 voturi pentru, 9 abţineri şi un vot împotrivă proiectul de lege pentru respingerea OUG 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

Pentru ambele ordonanţe Camera Deputaţilor este for decizional.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ