OUG cu dedicație pentru Dragnea: procurorul din dosarul Tel Drum, dat afară din DNA!

| 15 oct, 16:59

Liviu Dragnea este un beneficiar direct al noii Ordonanțe adoptate, luni, de Guvernul Dăncilă. Potrivit unei reglementări din noua OUG, procurorii care nu au minim 10 ani de vechime nu mai pot activa în DNA: prin urmare, procurorul care a instrumentat dosarul Tel Drum este "out".

Ordonanța de urgență adoptată, luni dimineață, de Guvernul Dăncilă a majorat la 10 ani vechimea necesară pentru procurori pentru a activa în DNA sau DIICOT.

Unul dintre magistrații care ar putea fi afectați de noua prevedere este procurorul Alexandra Carmen Lancranjan, care a instrumentat dosarul Dragnea-Tel Drum și care are o vechime în magistratură de 8 ani.

Judecătorul Cristi Danileț a explicat, la Realitatea TV, că unele articole din noua ordonanță de urgență sunt date "în mod expres pentru îndepărtarea unor procurori din cauze sensibile".

"Noua Ordonanță are o prevedere potrivit căreia procurorii din DNA care nu îndeplinesc noile condiții se vor întoarce la parchetele de unde provin. Este dată în mod expres pentru îndepărtarea unor procurori din cauze sensibile. În mod normal, o astfel de prevedere ar trebui să se aplice numai de la viitoarea numire, nu și în cazul dosarelor aflate în lucru. Pot spune că sunt efecte retroactive. După părerea mea, Ordonanța are dispoziții profund neconstituționale", a spus Cristi Danileț.

Proiectul inițial al OUG trimis, vineri, la CSM, prevedea o vechime de minimum 8 ani pentru ocuparea unui post la DNA și DIICOT, dar Tudorel Toader a anunțat, luni dimineață, că termenul a fost majorat la 10 ani.

"Atât la DIICOT, cât și la DNA, crește vechimea în profesie pentru a putea accede, la 10 ani", a spus Toader, după ședința de Guvern. Mai mulți procurori din cadrul DIICOT și DNA nu au această vechime și sunt obligați să își facă rapid bagajele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ