Ovidiu Puţura, fostul secretar de stat, judecat sub control judiciar

| 10 iul, 17:07

Fostul judecător şi secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura, judecat pentru dare de mită şi trafic de influenţă, a fost plasat sub control judiciar. Vineri, Curtea Supremă a înlocuit arestul preventiv în cazul acestuia cu o măsură mai blândă.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au menţinut sentinţa din 2 iulie a Curţii de Apel Bucureşti, prin care s-a dispus înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar în cazul lui Ovidiu Puţura. Aflat sub control judiciar, Puţura nu are voie să părăsească România. În aprilie, Ovidiu Puţura a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru dare de mită şi trafic de influenţă, după ce ar fi promis foloase necuvenite unei judecătoare pentru o decizie favorabilă într-un dosar al soţiei sale.

Acuzaţiile aduse de procurori Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul lunii noiembrie 2014, Ovidiu Puţura i-ar fi promis Corinei Iacob, judecător la Tribunalul Bistriţa - Secţia civilă, că, din funcţia pe care urma să o ocupe la Ministerul de Justiţie, respectiv aceea de secretar de stat, sau printr-un funcţionar de legătură ce îi poate influenţa pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici astfel încât fiul acesteia să promoveze examenul pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia. În schimbul intervenţiei promise, Puţura i-ar fi cerut lui Iacob să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soţia sa era reclamant recurent.

Mai mult, el i-ar fi remis judecătoarei, prin intermediului soţiei, foloase necuvenite, constând în articole de încălţăminte. „În perioada 2013 - 2014, inculpatul Puţura Ovidiu a primit de la Laurenţiu Ţăranu foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, cheltuieli aferente unor sejururi la mare, plata unor servicii sexuale, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători, într-un dosar în care Laurenţiu Ţăranu avea calitatea de inculpat, în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile acestuia din urmă", potrivit rechizitoriuliu întocmit de procurori.

Din documentul trimis instanţei rezultă că, în luna noiembrie 2013, Ovidiu Puţura ar fi participat la o partidă de vânătoare pe timp de noapte organizată de Laurenţiu Ţăranu la Sinaia şi a beneficiat „şi de compania unor persoane de sex feminin pentru care costurile aferente serviciilor prestate au fost suportate de Ţăranu". Mai mult, Puţura ar fi beneficiat de servicii similare, plătite tot de Ţăranu, şi în luna mai 2014, când a participat la o petrecere restrânsă organizată de aceeaşi persoană la un local de lux din Bucureşti.

În acest caz, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 80.970 de euro şi 966 de dolari, ridicate de la Ovidiu Puţura în urma percheziţiei domiciliare. Procurorii anticorupţie au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de inculpata acob Corina pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Ovidiu Puţura, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, a fost arestat preventiv la începutul anului după ce, pe 20 ianuarie, a fost reţinut de procurorii anticorupţie.

 

Citeşte şi: DETALII ŞOCANTE: Fostul secretar de stat Ovidiu Puţura a primit servicii sexuale drept şpagă

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ