Pandurii Tg. Jiu a pierdut primul meci din grupele Europa League

| 19 sep, 2013

Pandurii Tg. Jiu a fost învinsă de Dnepr Dnepropetrovsk cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Cluj Arena, în meciul de debut al gorjenilor în grupa E a competiţiei de fotbal Europa League. Formaţia ucraineană s-a impus meritat, prin golul marcat de Ruslan Rotan (38), în urma unui corner.

Dnepr a deţinut iniţiativa din startul jocului şi şi-a creat prima ocazie prin brazilianul Matheus (8), care a reluat cu capul spre colţul lung, dar balonul a ratat ţinta. Gorjenii au evoluat destul de timid, iar situaţiile periculoase au fost destul de rare. Breeveld a tras mult peste poartă (8) din poziţie favorabilă, iar Buleică (17) a ratat şi el ţinta, cu un voleu.

Oaspeţii au beneficiat de o sumedenie de faze fixe din preajma porţii lui Stanca, dar goalkeeper-ul vicecampioanei României a reuşit să reţină în doi timpi reluarea lui Zozulia (16), însă a fost învins de Rotan (38), după un corner bătut de Konoplianka: 0-1. De remarcat că Rotan nu ar mai fi trebuit să fie pe teren, după ce arbitrul l-a iertat de al doilea cartonaş galben în min. 34, după o intrare cu talpa la Erico.

Echipa lui Juande Ramos a avut un forcing de final de primă repriză, însă nu a reuşit să mai marcheze. Matheus, lansat de Zozulia, a trecut de Stanca, dar Unguruşan a respins de pe linia porţii (40), Konoplianka a tras la colţul scurt (41), iar apoi Bruno Gama (44) a şutat pe poartă şi el, ambele baloane fiind reţinute de Stanca.

În partea secundă, Pandurii a evoluat ceva mai bine, însă a făcut-o în continuare crispat, precipitat, în faţa unei echipe care nu a riscat aproape de loc, făcând un joc economicos. Totuşi, Stanca a fost întrebuinţat în min. 61 la şuturile lui Kankava şi Konoplianka.

Una dintre cele mai bune faze ale echipei antrenate de Cristian Pustai a fost o contră rapidă purtată de Buleică (72), însă şutul său a trecut pe lângă poartă. Imediat, Matheus (73) a ratat o mare ocazie de a dubla avantajul formaţiei sale. Selezniov a fost şi el aproape de gol (76), dar reluarea sa a fost slabă, fără emoţii pentru Stanca.

Relevant pentru felul în care s-a desfăşurat jocul este faptul că primul şut pe poartă al echipei Pandurii a venit în min. 80, dar mingea expediată de Ciucur nu i-a pus nicio problemă lui Boiko. Adrovic (86) a ratat o ocazie excelentă de a aduce un punct gorjenilor, însă a fost blocat în ultimă instanţă. Până la final, Zozulia (87) şi Selezniov (90+3) au trecut din nou pe lângă. Dnepr câştigând meritat, în ciuda faptului că gorjenii au forţat egalarea până la ultimul fluier.

La Pandurii nu a jucat atacantul lituanian Deyvidas Matulevicius, accidentat, iar muntenegreanul Adrovic a încercat să îl suplinească fără prea mare succes.

Fundaşul român Alexandru Vlad, transferat vara aceasta de ucraineni de la Pandurii, a fost integralist şi a evoluat foarte bine.

În urma acestui rezultat, rezultatele dintre echipele româneşti şi ucrainene în cupele europene este perfect egal, 7 victorii fiecare şi 7 egaluri (echipele ucrainene au câştigat ultimele cinci dueluri).

Echipa lui Pustai va juca următorul meci pe 3 octombrie, în deplasare, cu Pacos de Ferreira.


Pandurii Tg. Jiu - Dnepr Dnepropetrovsk 0-1 (0-1)

A marcat: Ruslan Rotan (38).

Cluj-Napoca, ''Cluj Arena'': 6.000 spectatori

Europa League - Grupa E


Au evoluat echipele:

Pandurii: 33. Răzvan Stanca - 18. Bogdan Unguruşan (77. Paulinho, 75), 21. Erico Da Silva, 5. Paraskevas Christou (căpitan), 4. Marko Momcilovic - 28. Nicandro Breeveld (22. David Distéfano, 64), 19. Paul Anton - 7. Alin Buleică, 24. Eric de Oliveira, 26. Viorel Nicoară (90. Alexandru Ciucur, 55) - 11. Admir Adrovic. Antrenor: Cristian Pustai.

Rezerve neutilizate: 80. Pedro Mingote - 6. Iulian Mamele, 25. Marian Pleaşcă, 8. Călin Cristea.

Dnepr: 71. Denis Boiko - 44. Artem Fedeţki, 3. Ondrej Mazuch, 14. Evgheni Ceberiaciko, 2. Alexandru Vlad - 20. Bruno Gama (11. Evgheni Selezniov, 46), 29. Ruslan Rotan (căpitan), 6. Jaba Kankava, 10. Evgheni Konoplianka (28. Evgheni Şahov, 85) - 18. Roman Zozulia (7. Denis Kulakov, 88), 99. Matheus. Antrenor: Antrenor: Juande Ramos.

Rezerve neutilizate: 16. Jan Lastuvka - 5. Vitali Mandziuk, 17. Ivan Strinic, 4. Serghei Kravcenko.


Arbitru: Sascha Kever; arbitri asistenţi: Raffael Zeder, Devis Dettamanti; arbitri asistenţi adiţionali: Sascha Amhof, Pascal Erlachner; arbitru de rezervă: Charles Helbling (toţi din Elveţia).

Delegat UEFA: Velid Imamovic (Bosnia), observator UEFA pentru arbitri: Matteo Trefoloni (Italia).

Cartonaşe galbene: Erico (12), Unguruşan (15), Rotan (30), Adrovic (71), Ciucur (78), Paulinho (86), Şahov (90+4).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ