Papa Francisc atrage de trei ori mai mulţi credincioşi decât Benedict al XVI-lea

| 02 ian, 2014

Papa Francisc a atras aproape de trei ori mai mulţi credincioşi la Vatican în 10 luni de pontificat decât predecesorul său Benedict al XVI-lea într-un an întreg, a făcut cunoscut joi Prefectura Casei Pontificale, citată de AFP.

Vaticanul a anunţat că 6.623.900 de credincioşi au fost prezenţi la audienţele generale, celebrările liturgice şi duminicile la rugăciunea Angelus după alegerea ca papă a lui Jorge Mario Bergoglio, pe 13 martie, potrivit 'cifrelor aproximative' furnizate presei.

Numai la audienţele generale săptămânale, care se ţin în mod tradiţional miercuri, Casa Pontificală a recenzat peste un milion şi jumătate de participanţi, cu o medie de 51.500 de persoane. În ce priveşte rugăciunea Angelus, recitată duminica şi cu ocazia sărbătorilor religioase importante, a reprezentat un punct de interes pentru peste 2,7 milioane de persoane.

De aceea, Aula Paul al VI-lea de la Vatican, prevăzută în acest scop, nu a servit niciodată în zece luni, având o capacitate prea mică pentru atât de mulţi credincioşi.

Spre comparaţie, în primele 15 luni ale pontificatului Papei Ioan Paul al II-lea (1978-2005), media credincioşilor prezenţi a fost de 33.000 pe audienţă.

La începutul domniei Papei Benedict al XVI-lea (2005-2013), din aprilie până în decembrie 2005, 810.000 de credincioşi au fost prezenţi la 32 de audienţe generale de miercuri, cu o medie de 25.300.

Datele de mai sus nu ţin cont de cele câteva vizite efectuate de Papa Francisc în dioceza Romei, pe Insula Lampedusa, la Cagliari (Sardinia) şi Assisi, nici de Zilele Mondiale ale Tineretului, care au avut loc în luna iulie la Rio de Janeiro (Brazilia), a precizat Vaticanul.

'Efectul Francisc' este net vizibil la Roma, unde Piaţa Sfântul Petru este frecvent plină până la refuz, cu băi de mulţime care durează ore în şir şi creşterea gradului de ocupare a hotelurilor, mai scrie AFP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ