Schimbări în PDL: Papahagi şi-a dat demisia, Predoiu s-a înscris în partid

| 05 iul, 2013

Fostul ministrul al Justiţiei Cătălin Predoiu a intrat în PDL, urmând să ocupe o funcţie de prim-vicepreşedinte al partidului, au declarat, astăzi, surse din partid, citate de Mediafax. Tot astăzi, Adrian Papahagi şi-a dat demisia din Partidul Democrat-Liberal ca să se alăture Mişcării Populare.

Potrivit surselor citate, decizia ca Predoiu să ocupe o funcţie de prim-vicepreşedinte al PDL se va lua sâmbătă, la Consiliul de Coordonare Naţională al partidului.

Cătălin Predoiu a deţinut pentru prima dată portofoliul Justiţiei în Cabinetul Tăriceanu, fiind numit în funcţie la 29 februarie 2008. La alegerile parlamentare din noiembrie 2008, Predoiu a candidat din partea PNL pentru un mandat de deputat într-un colegiu din Buzău, dar a fost surclasat de candidatul PSD, Marian Ghiveciu.

În aprilie 2008, la instalarea în funcţia de ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu declara că, în 1991, a semnat o adeziune de membru al PNL - Aripa Tânără, frecventând întrunirile politice până în 1992 inclusiv, iar în 1993 formaţiunea şi-a încetat activitatea. În 22 decembrie 2008, Predoiu a fost numit, ca independent, ministru al Justiţiei în Guvernul Emil Boc I, el menţinându-se în funcţie în toate Cabinetele conduse de Emil Boc, dar şi în cel condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Totodată, Adrian Papahagi a anunţat că va demisiona din PDL. "Am transmis astăzi domnului Daniel Buda, preşedintele PDL Cluj, o scrisoare de demisie din partid. Părăsesc Partidul Democrat Liberal fără resentimente şi păstrez aceeaşi prietenie colegilor alături de care am dus luptele politice ale anului trecut, în special organizaţiei PDL Cluj şi domnului Emil Boc", a scris Papahagi pe Facebook.

El consideră că principala problemă a dreptei româneşti nu este lipsa valorilor şi a oamenilor credibili, în toate formaţiunile existente, ci criza de leadership.

"Cred, totodată, că singurul lider legitim al dreptei este Traian Băsescu. Am decis, aşadar, să mă alătur mişcării civice inspirate de Preşedintele României şi am acceptat să fac parte din grupul de iniţiativă al Partidului Mişcarea Populară", a mai menţionat Papahagi, pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ