Parchet: În acest moment sunt audiaţi 20 de elevi. Autocarele urmau să faciliteze deplasarea

| 05 iul, 2013

Şeful Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Bogdan Staicu, a declarat că vor fi audiaţi toţi elevii care au susţinut bacalaureatul la liceul Dimitrie Bolintineanu. Acesta a precizat că a fost necesară etapizarea audierii elevilor, numărul acestora fiind de 250. Bogdan Staicu a spus că astăzi urmau să fie audiaţi doar doritorii, restul elevilor urmând să se prezinte la poliţie săptămâna viitoare.

Şeful Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a oferit explicaţii cu privire la scandalul iscat între părinţii copiilor de la liceul Dimitrie Bolintineanu şi poliţia Capitalei.  Bogdan Staicu a precizat că este necesarea audierea elevilor, dar nu au putut proceda până acum pentru că nu au vrut să perturbe elevii pe perioada susţinerii probelor la examenul de bacalaureat, iar tergiversarea acestor audieri nu va fi posibilă deoarece unii elevi vor pleca în vacanţă, iar alţii vor fi ocupaţi cu examenul de admitere la facultate.

De asemenea, Staicu a declarat că este nevoie de o etapizare a audierilor deoarece  numărul elevilor care au susţinut bacalaureatul la acest liceu este destul de mare. În acest sens, reprezentantul parchetului a explicat că astăzi au fost audiaţi doar elevii care vroiau acest lucru, iar pe parcursul săptămânii viitoare urmează să fie audiaţi şi restul.

Prezenţa autocarelor în faţa curţii liceului a fost motivată prin faptul că poliţia a dorit să faciliteze deplasarea celor care doreau să susţină astăzi declaratia.

"Autocarele au fost aduse pentru a facilita deplasarea celor care doreau sa sustina azi declaratia. Nu am vrut sa îi supunem la costuri suplimentare", a precizat Şeful Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

În ceea ce priveşte mandatele de aducere, Staicu a spus că acestea nu au existat.

"În cazul  în care o persoană nu se prezintă la audieri poate fi adusa cu mandat de ducere. Nu a existat punerea in aplicare a unor mandate de aducere. S-au explicat prevederile legii", a declarat Bogdan Staicu.

Acesta a  mai spus că în acest moment sunt audiaţi la poliţia Capitalei un număr de 20 de elevi, numărul acestora fiind mic din cauza scandalului care s-a iscat în faţa curţii liceului.

După prima probă de bacalaureat susţinută la  limba şi literatura română,  asupra profesorilor de la liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucureşti au fost găsite 16 lucrări xeroxate ce conţineau rezolvarea subiectelor şi o sumă de bani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ