Parchetul Judecătoriei Sector 1, amendat cu 5.000 de lei pentru cazul jurnalistei violate

| 20 sep, 2013

Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a fost amendat cu 5.000 de lei de Autoritatea de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal după ce a comunicat presei numele jurnalistei violate.

Oficiali ai instituţiei au declarat, citate de Mediafax, că Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 a fost sancţionat contravenţional în baza articolului 32 din Legea 677/2001.

Potrivit articolului 32 din Legea 677/2001, „prelucrarea datelor cu caracter personal de către un operator sau de o persoană împuternicită de acesta, cu încălcarea prevederilor art. 4-10 sau cu nesocotirea drepturilor prevăzute la art. 12-15 sau la art. 17, constituie contravenţie, dacă nu este săvârşită în astfel de condiţii încât să constituie infracţiune, şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 25.000 lei”.

Sancţiunea a fost aplicată după ce purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 a comunicat presei numele jurnalistei violate pe 10 septembrie în zona Lacului Floreasca din Capitală. În acest caz s-a autosesizat şi Inspecţia Judiciară care va face verificări prealabile pentru a se stabili dacă a fost comisă o abatere disciplinară sau dacă au fost încălcate standardele de conduită înscrise în Codul deontologic al procurorilor şi judecătorilor.

Ninel Mogoşeanu, bărbatul suspectat că pe 10 septembrie a violat o jurnalistă, în zona Lacului Floreasca din Capitală, a fost arestat pentru 29 de zile, pe 17 septembrie, de Judecătoria Sectorului 1, decizia nefiind definitivă. Bărbatul a fost prins în seara zilei de 16 septembrie, după ce a încercat să o violeze pe secretara unei universităţi din Bucureşti. Acesta a fost ridicat de poliţiştii Secţiei 5 din apropierea locuinţei sale.

Poliţia Capitalei a precizat că bărbatul, în vârstă de 32 de ani, cunoscut cu antecedente penale, este suspectat că a acostat-o pe tânără pe 10 septembrie, în zona Dorobanţi - Perla, şi i-ar fi cerut să-l urmeze în Parcul Perla, ameninţat-o cu un cuţit. „În continuare, bărbatul i-ar fi solicitat tinerei să-l urmeze pe Calea Floreasca.

Din investigaţiile efectuate a rezultat faptul că, fără a reacţiona în vreun fel sau a striga după ajutor, tânăra a parcurs, împreună cu suspectul, mai multe sute de metri. În momentul în care au ajuns în zona lacului Floreasca, sub ameninţarea cuţitului, aceasta ar fi fost supusă unor acte de perversiune sexuală”, a arătat Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă. Bărbatul era monitorizat, aflându-se în atenţia poliţiştilor Secţiei 5, întrucât fusese eliberat recent din penitenciarul în care a executat o pedeapsă de 11 ani de închisoare pentru viol şi tâlhărie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ