Parchetul: Operaţiunile financiare incriminate de Sorin Roşca Stănescu nu sunt reale

| 08 noi, 2013

Parchetul General susţine, în legătură cu acuzaţiile senatorului liberal Sorin Roşca Stănescu la adresa preşedintelui Traian Băsescu, că Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a comunicat faptul că "operaţiunile menţionate în mesajele swift nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate".

"Declaraţiile publice ale domnului senator Sorin Roşca Stănescu relevă aceleaşi aspecte cu cele cuprinse în denunţul penal formulat de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) în legătură cu un eventual transfer de bani din străinătate către Alianţa Dreptate şi Adevăr, ce a fost efectuat în anul 2004. Cele cuprinse în denunţ constituie obiectul dosarului nr. 1785/P/2013 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. La data de 8.11.2013, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a comunicat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că în urma verificărilor efectuate "operaţiunile menţionate în mesajele swift nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate'', se arată într-un comunicat al Parchetului General remis vineri, citat de Agerpres.

Preşedintele Traian Băsescu îl acuză pe senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu de fals, după ce acesta a afirmat că în conturile de campanie ale Alianţei DA ar fi intrat aproximativ 7 milioane de dolari americani, care nu au fost declaraţi în anul următor în Monitorul Oficial, potrivit prevederilor legale. În acest context, şeful statului a afirmat că, dacă Sorin Roşca Stănescu are dreptate, atunci el se va duce "cu conştiinţa împăcată alături de înalt preasinucisul Adrian Năstase".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ