Parchetul, sesizat în cazul plăţilor prin convenţie civilă derulate de Fundaţia Dan Voiculescu

| 19 iun, 2013

Parchetul a fost sesizat de Inspectoratul Teritorial de Muncă în cazul Fundaţiei Dan Voiculescu fiindcă a plătit prin convenţie civilă mai multe persoane într-un proiect cu fonduri europene, în valoare de 4 milioane de euro, susţine România TV. Ancheta derulată de ITM vine în urma unor controale derulate la sediul fundaţiei.

Potrivit Ministerului Muncii, magistraţii vor decide dacă angajarea celor zece angajaţi pe baza convenţiei civile şi nu prin contract de muncă constituie sau nu o faptă penală, precizând totodată că nu este vorba de angajare la negru.

Fundaţia aflată sub tutela lui Dan Voiculesuc a folosit 10 persoane într-un proiect cu fonduri europene, fără să le facă forme legale de angajare. Deşi aceştia ar fi trebuit să aibă contracte de muncă, oamenii lucrau în baza unor convenţii civile, conform RTV.net.

Neregulile au fost găsite în urma unui control al inspectorilor de muncă.

Convenţia civilă se încheie potrivit legii doar pentru o prestaţie unică, ocazională, şi nu pentru activităţi regulate, în timp ce, angajaţii folosiţi de fundaţia Dan Voiculescu lucrau zilnic la acest proiect.

"Ancheta s-a încheiat ieri. În cursul zilei de azi s-a încheiat procesul-verbal, iar dosarul constituit va fi trimis spre analiză organelor de cercetare. A vorbi de bani la negru mi se pare o afirmaţie hazardată. S-au constatat cele zece persoane angajate cu convenţii civile de prestări servicii, dar aceste informaţii vor fi transmise organelor de cercetare penală care vor da un verdict. Inspecţia Muncii nu dă verdicte. Nu putem spune că aceste convenţii civile sunt muncă la negru. Sunt o formă contractuală, iar Parchetul va decide dacă e o infracţiune", a precizat, la România TV, Iolanda Stănilioiu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii.

Mai mult, directorul general al Fundaţiei lui Voiculescu, Trisi Cristea, a fost unul dintre coordonatorii proiectului. Ea nu vede însă nicio problemă în toată această situaţie.

"Noi am solicitat ITM să vină pentru a clarifica. Lucrurile s-au lămurit, s-a văzut că actele nu au fost trimise toate, că le-au interpretat greşit şi sunt rezolvate. E clar că e o rea înţelegere", declara în urmă cu două săptămâni Trisi Cristea, directorul fundaţiei.

Contactată din nou de echipa România TV, directoarea fundaţiei a spus că nu ştie nimic despre sesizarea penală făcută de inspectorii ITM, întrucât se află în concediu.

Cei care au depistat neregulile sunt membrii comisiei POSDRU. Ong-ul riscă acum să piardă o parte din finanţare, mai exact suma care a fost plătită angajaţilor din proiect pe convenţii civile. Finanţarea europeană a fost obţinută în 2010 de Fundaţia "Dan Voiculescu" pentru un proiect de 4 milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ