Pare incredibil, dar un urs a omorât 400 de oi în Masivul Retezat

| 13 iul, 2014

Turiştii care au ajuns sâmbătă pe traseul turistic din zona Pleşa din Munţii Retezat au avut parte de o privelişte înfiorătoare. Leşurile a peste 600 de oi zăceau în apropierea a două stâne situate în zone greu accesibile. 400 dintre ele într-o prăpastie unde au căzut după ce turma a fost atacată de un urs, iar alte 200 trăsnite, iar un traseu montan a fost închis pentru a-i feri pe pe turişti de ricul de îmbolnăvire şi de fiarele sălbatice atrase de leşuri.

La stâna din zona Pleşa s-a constatat prezenţa a aproximativ 200 de leşuri de oi, dispuse pe versantul opus traseului turistic Şaua Piule – Pleşa – Vîrful Pleşa – Câmpu lui Neag. Animalele au murit ca urmare a faptului că au fost lovite de un trăsnet. Dintre cele 200 de leşuri unul a fost mâncat de urs, celelalte fiind intacte, fiind într-o fază incipientă de putrefacţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean Hunedoara pentru Situaţii de Urgenţă, căpitanul Nicolae Răducu.

Potrivit acestuia, la celaltă stână, care aparţine unui composesorat din localitatea Pianu, judeţul Alba, ciobanii le-au povestit că, în timp ce se se întorceau cu oile de la păscut, din zona Scocul Drăgşanului, în condiţii de ceaţă şi vizibilitate redusă, turma de oi a fost atacată de un urs, incident în urma căruia oile s-au speriat şi au căzut într-o vale, călcându-se în picioare, fapt care s-a soldat cu moartea şi rănirea unui număr de aproximativ 400 de oi.

“Ulterior, ciobanii au reuşit să recupereze în jur de 100 de oi, dintre cele căzute în râpă. Salvatorii montani au descoperit într-o vale abruptă, fără apă, cu vegetaţie abundentă de jneapăn leşurile oilor. Cadavrele se află la o distanţă de aproximativ 300 de metri faţă de traseul montan Drăgşanu – Moara Dracilor – Vf. Piule. Valea este greu accesibilă, iar multe dintre cadavre au fost târâte în jnepeniş de către urşi”, a mai spus căpitanul Răducu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ