Parlament: Bugetul Ministerului Justiției pe 2018, avizat favorabil în comisiile juridice

| 12 dec, 14:08

Comisiile juridice ale Parlamentului au avizat favorabil, marți, bugetul Ministerului Justiției pe 2018, în forma propusă de Guvern, după ce amendamentele formulate au fost respinse.

Proiectul de buget pentru 2018 prevede o alocare pentru Ministerul Justiției de peste 3,7 miliarde de lei, în scădere cu 0,81% față de 2017.

La cheltuieli curente sunt menționați 3.724.843.000 de lei, în scădere cu 0,64% față de 2017, din care 2.251.840.000 de lei reprezintă cheltuieli de personal, în scădere cu 4,56%.

La bunuri și servicii este prevăzută suma de 179.305.000 de lei, în scădere cu 16,80% față de 2017.

Secretarul de stat Sofia Mariana Moț a spus că proiectul de buget pentru 2018 asigură atât funcționalitatea ministerului, a instanțelor, parchetelor, cât și a direcțiilor și instituțiilor subordonate MJ.

"La capitolul fonduri nerambursabile avem prevăzute credite de angajament, dar și credite bugetare, ministerul propunându-și ca în diferite sisteme de finanțare, inclusiv cele externe (...) să implementeze diferite programe care conduc la îmbunătățirea activității instituțiilor subordonate, am în vedere aici inclusiv condițiile de deținere din cadrul ANP. Cu privire la bugetul ANP, acesta e mai mare decât anul acesta cu 13%, motivat de faptul că în această instituție se fac eforturi deosebite pentru evitarea deciziei de infringement pe condițiile de deținere din penitenciare. Sunt prevăzute atât cheltuieli din fonduri bugetare, extrabugetare pentru asistență socială, norme de hrană, bunuri și servicii, extinderi și renovări a spațiilor existente, modernizarea acestora, dar și pentru construcția de noi penitenciare, precum și fonduri pentru întocmirea unor studii de fezabilitate pentru înființarea de noi penitenciare", a explicat secretarul de stat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ