MOŢIUNEA DE CENZURĂ A PICAT, PONTA RĂMÂNE PREMIER! Doar 206 parlamentari au VOTAT moţiunea

| 29 sep, 10:41

Moţiunea de cenzură a picat, fiind înregistrate doar 206 de voturi pentru susţinerea ei. Pentru ca moţiunea să treacă erau necesare 275 de voturi. Au fost prezenți 309 deputați și senatori, împreună cu premierul Victor Ponta și membri ai Cabinetului său.

UPDATE 12:30 Atanasiu: Ponta a ratat ultima şansă de a scăpa de eticheta de penibil
Premierul Victor Ponta va rămâne în istoria României "ca un obscur om politic contemporan cu Simona Halep", a afirmat marţi senatorul liberal Teodor Atanasiu. 
"Ca drept la replică vreau să îi spun domnului Victor Ponta că astăzi a ratat ultima şansă de a scăpa de eticheta de penibil. O să rămâneţi domnule prim-ministru în istoria României ca un obscur om politic contemporan cu Simona Halep", a susţinut Atanasiu, în plenul Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură iniţiată de PNL împotriva guvernului. 
Premierul Victor Ponta a declarat marţi că nu a semnat niciodată niciun fel de contract cu vreo societate cu capital de stat, în schimb firma la care a lucrat Alina Gorghiu, liderul liberal, a avut mai multe contracte cu AVAS.

UPDATE 12:28 Blaga: Ponta dezonorează România în fiecare zi
Copreşedintele PNL Vasile Blaga consideră că, din cauza deciziei luate de premierul Victor Ponta de a nu demisiona ca urmare ca problemelor cu justiţia, acesta "dezonorează România în fiecare zi" şi că moţiunea de cenzură reprezintă o oportunitate pentru parlamentarii coaliţiei guvernamentale să pună capăt acestei situaţii. 
"Din nefericire, domnul Victor Ponta a ales dezonoarea şi dezonorează România în fiecare zi. Trebuia să demisioneze imediat după ce a fost pus sub urmărire penală. Moţiunea noastră nu este despre un om, noi nu am făcut o obsesie pentru Victor Ponta. (...) De la domnul Ponta nu mai este nimic de aşteptat, de aceea ne adresăm dumneavoastră, majorităţii parlamentare, care aţi continuat să-l cauţionaţi şi în aceste ultime trei luni. Moţiunea este pentru separarea apelor. Alegeţi să puneţi cap această situaţie sau să fiţi până la capăt cu Victor Ponta, într-o politică fără onoare, într-o guvernare fără perspectivă", a declarat Blaga într-un discurs rostit în plenul Parlamentului, cu ocazia dezbaterii moţiunii de cenzură.

UPDATE 12: 25 Hunor: UDMR va vota împotriva Guvernului
Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor, a declarat marţi, de la tribuna Parlamentului, că membrii grupurilor UDMR vor vota împotriva Guvernului, susţinând că sunt "nenumărate" motive pentru care ar trebui ca acest Executiv să lase locul unei echipe noi. 
"Membrii grupurilor parlamentare ale UDMR, de data aceasta, vor vota împotriva Guvernului. În acelaşi timp, votul nostru nu trebuie considerat pentru susţinerea moţiunii de cenzură. Moţiunea de cenzură, ca instrument instituţional şi democratic, trebuie să se îndrepte împotriva Guvernului şi nu împotriva unei singure persoane şi nu îndreptată împotriva unei presupuse fapte care nu are legătură cu munca din Guvern. (...) Votul nostru va fi împotriva Guvernului, fiindcă avem nenumărate motive să spunem că acest Guvern ar trebui să lase locul unui Executiv nou, unei echipe noi", a precizat Kelemen Hunor, la dezbaterea moţiunii de cenzură iniţiate de liberali.

UPDATE 12:07 Predoiu: România are nevoie de un guvern care să se bată pentru interesele sale
"Suntem partidul care va sprijini acest preşedinte, suntem partidul care va da un guvern care va colabora cu Klaus Iohannis pentru binele României. Suntem partidul care va debloca situaţia politică în care se află ţara. Administraţia noastră nu mai funcţionează. (...) Nu se fac parteneriate, nu se absorb fonduri europene. Totul este o faţadă mincinoasă, care nu are decât un singur scop - să păstreze la putere pe Victor Ponta şi pe oamenii din jurul său care profită pe spatele românilor. România are nevoie de un guvern care să se bată pentru interesele sale, un guvern care să fie respectat, care să ne reprezinte cu demnitate", a afirmat Predoiu. 
Predoiu a adăugat că România are nevoie de un guvern de profesionişti.

UPDATE 12:02 Ponta: Nu am semnat niciodată niciun fel de contract cu vreo societate cu capital de stat
Premierul Victor Ponta a declarat marţi că nu a semnat niciodată niciun fel de contract cu vreo societate cu capital de stat, în schimb firma la care a lucrat Alina Gorghiu, liderul liberal, a avut mai multe contracte cu AVAS.
"Se vorbeşte acolo (n.r.- în moţiunea de cenzură) despre contracte. Nu am semnat niciodată niciun fel de contract cu vreo societate cu capital de stat. Ştiu că a semnat domnul Şova cu societăţi din portofoliul AVAS, condusă atunci de către domnul Teodor Atanasiu. Deci dumneavoastră vreţi acum să-mi dau eu demisia pentru că domnul Atanasiu cu Şova au semnat nişte contracte? Care e logica? Sau poate domnul Atanasiu a fost sfătuit greşit de către o consilieră a domniei sale, care era şi avocat şi care ştia foarte bine ce înseamnă contracte cu statul, dacă cumva le-a uitat doamna consilier avocat Gorghiu. Am în faţă aşa: contract Gorghiu - Pop şi Asociaţii - AVAS, 25.000 de euro plus TVA, Gorghiu - Pop şi Asociaţii - AVAS, 10.000 de euro plus TVA, Gorghiu- Pop şi Asociaţii - AVAS, 6.000 de euro plus TVA. Sunteţi cam scumpă, doamna Gorghiu! Gorghiu - Pop şi Asociaţii - AVAS, 15.000 de euro plus TVA, Gorghiu - Pop şi Asociaţii, 10.000. de euro plus TVA", a spus Ponta, în plenul Parlamentului

Citeşte şi: EXCLUSIV. Casa de avocatură a Alinei Gorghiu, CONTRACTE de la consilierul AVAS Alina Gorghiu

UPDATE 11:50 Tăriceanu a anunţat că ALDE nu va susţine moţiunea
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că grupurile ALDE nu vor vota moţiunea de cenzură 'Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!', iniţiată de liberali.
"Grupurile ALDE nu vor vota moţiunea. Indiscutabil însă este dreptul constituţional al parlamentarilor care doresc căderea unui Guvern să depună o moţiune de cenzură şi noi respectăm cu sfinţenie acest drept. Moţiunea este glonţul de aur cu care Opoziţia poate să încerce, o singură dată pe parcursul unei sesiuni parlamentare, demiterea Guvernului cu mijloace democratice. Totuşi, remarc că în îndelungata mea activitate parlamentară nu am mai întâlnit o astfel de situaţie. În acest text al moţiunii şi din modul în care moţiunea a fost pregătită, mi se pare că acest glonţ a fost tras cu multă nonşalanţă. Nu ştiu dacă este vorba de nepricepere sau pur şi simplu poate să fie dorinţa de a scăpa cât mai repede de această obligaţie, de această povară pe care o aveţi, de a încerca demiterea Guvernului", a afirmat Tăriceanu, în plenul reunit al Parlamentului. 
Potrivit acestuia, momentul depunerii moţiunii de cenzură iniţiate de PNL este inoportun, moţiunea neavând "sorţi de izbândă".

UPDATE 11:45 Ponta, către UDMR: Explicaţi-vă poziţia!
Premierul Victor Ponta le-a cerut, marţi, la dezbaterea moţiunii de cenzură, reprezentanţilor UDMR să explice este poziţia acestei formaţiuni faţă de solicitările liberalilor din moţiunea de cenzură.
"UDMR a decis să voteze moţiunea de cenzură. Respect acest gest al lor, dar cred că există totuşi o fractură logică. UDMR a fost întotdeauna constant în a combate implicarea juridicului în politică şi a politicului în justiţie. Cred că textul de astăzi este exact invers decât ceea ce aţi afirmat de fiecare dată. Respect dreptul dvs. de a vota moţiunea, dar cred că sunteţi obligaţi să spuneţi care este poziţia faţă de ceea ce cer colegii liberali", a afirmat premierul în plenul Parlamentului.
Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a anunţat, marţi, de la tribuna Parlamentului, că deputaţii şi senatorii Uniunii vor vota împotriva guvernului la moţiunea de cenzură.

UPDATE 11:15 Ponta: Moţiunea nu conţine niciun fel de critică la adresa actului de guvernare
Moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie nu conţine niciun fel de critică la adresa actului de guvernare, a declarat marţi premierul Victor Ponta.

"Astăzi trebuia să mă aflu în faţa dvs. conform prevederilor constituţionale pentru o moţiune de cenzură. Din păcate, cred că este datoria iniţiatorilor de a lămuri ce anume se întâmplă astăzi, pentru că, dincolo de o serie de jigniri, invective, cu care de altfel m-am obişnuit, nu există în faţa dvs. niciun fel de critică adusă actului de guvernare, nu există niciun fel de opinie a Opoziţiei despre cum se desfăşoară actul de guvernare şi, bineînţeles, nu există nicio soluţie în cazul improbabil în care moţiunea ar trece. Cred că este o confuzie stârnită în rândul Parlamentului şi nu doar de iniţiatori, este nevoie de lămuriri şi pentru oamenii aduşi cu autobuze în faţă, în ploaie. Probabil că ei credeau că vin să protesteze împotriva celor care le-au tăiat pensiile şi salariile, însă, să fiu sincer, nici domnul Blaga nu mai e ce a fost odată, sunt mai mulţi jandarmi şi jurnalişti decât protestatari. Asta e. Timpul ne marchează pe toţi", a spus Ponta, în plenul Parlamentului.
Şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor în care se dezbate şi se votează moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, intitulată "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!", a început.
Sunt prezenţi 309 deputaţi şi senatori, iar în sală se află şi premierul Victor Ponta şi membri ai Cabinetului său.
Moţiunea a fost depusă în Parlament pe 21 septembrie de către PNL şi a fost citită în plen pe 23 septembrie. 
Au semnat moţiunea de cenzură 183 de parlamentari - 122 deputaţi - 115 de la PNL, şase neafiliaţi şi unul de la grupul democrat şi popular - şi 61 de senatori - 58 de liberali şi trei neafiliaţi, respectiv Mircea Geoană, Dan Ioniţă şi Dan Tătaru.

Pentru a fi adoptată, moţiunea trebuie să întrunească 275 de voturi favorabile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 sep, 15:28
Daniel
Oferta
Oferta vazuta peste tot! De ce crezi ca vezi peste tot aceasta oferta de lucru la domiciliu? Răspuns: pentru ca suntem extrem de seriosi! Oamenii ni se alatura mereu si suntem o organizatie in plina extindere! Stai pe margine si te uiti sau participi si tu si incepi sa castigi bani? Te indrum eu pas cu pas, dupa ce ma cauti pentru mai multe detalii, la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ