Parlamentarii, ATAC DUR la ministrul Ioan Rus: ce SECRET NAŢIONAL îi cer să facă public

| 27 apr, 11:54

Un grup de 15 deputaţi din Comisia pentru transporturi a cerut luni sprijin comisarului european Corina Creţu pentru desecretizarea Master Planului General de Transport.

 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de deputatul PNL Alexandru Nazare, 15 membri ai Comisiei pentru transporturi din Camera Deputaţilor, reprezentând toate grupurile parlamentare, i-au adresat o scrisoare comisarului european Corina Creţu pentru a-i semnala lipsa dezbaterii publice asupra Master Planului General de Transport, potrivit Agerpres.

"Semnatarii scrisorii remarcă faptul că în urma întârzierii elaborării Master Planului General de Transport, documentul cadru care stabileşte priorităţile pentru dezvoltarea infrastructurii, România a irosit deja aproape doi ani în cheltuirea celor 7 miliarde de euro alocaţi pentru infrastructura de transport. Din păcate, dezbaterea publică asupra acestui document strategic pentru dezvoltarea României a fost viciată politic şi a rămas direcţionată doar înspre identificarea proiectelor de investiţii, nu şi asupra analizei economico-financiare şi a prioritizării acestora", se arată în comunicat.

Membrii comisiei remarcă faptul că "Ministerul Transporturilor nu are cum obţine un acord politic asupra Master Planului General de Transport fără a fi desecretizat şi dezbătut corespunzător în Parlament", iar fără acest consens documentul nu ar îndeplini criteriul de bază solicitat de Comisia Europeană.

"În absenţa acestei dezbateri, documentul transmis Comisiei Europene nu beneficiază de consensul politic atât de necesar şi riscă să devină o abordare temporară în loc de o strategie pe termen mediu şi lung. Deputatul PNL Alexandru Nazare consideră că este necesară renunţarea la orgoliile politice şi interesele electorale atunci când în joc este strategia de dezvoltare a infrastructurii pe următorii 20 de ani. Atât timp cât există respect şi ne sunt furnizate informaţiile esenţiale pe care le-am solicitat, evident avem deschidere spre dialog şi acord politic pe această temă vitală pentru dezvoltarea economică a României", a declarat Nazare potrivit comunicatului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ