Parlamentarii au început elaborarea codului de conduită

| 21 mai, 2013

Parlamentarii au decis, astăzi, să organizeze un colectiv de lucru care să iniţieze un proiect de modificare a regulamentelor fiecărei Camere şi a regulamentului comun şi să elaboreze codul de conduită parlamentar.

"Decizia principală a fost aceea de a se organiza un colectiv de lucru pentru a iniţia un proiect de modificare a regulamentelor, a regulamentului comun şi pentru elaborarea codului de conduită parlamentar", a declarat, marţi, secretarul Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea.

El a precizat că regulamentul comun nu a mai fost actualizat de foarte mult timp şi era nevoie de o astfel de modificare.
Totodată, potrivit lui Nicolicea, regulamentele Camerei şi al Senatului trebuie puse în acord astfel încât să nu existe proceduri diferite la Senat faţă de Camera Deputaţilor.

Cele două regulamente ale Camerelor trebuie să fie puse în acord şi cu Statutul parlamentarului, a mai spus Nicolicea. "După ce acest proiect va trece de colectivul de lucru, el va intra în procedură parlamentară, la comisile comune sau comisiile de specialitate, la fiecare Cameră, în cazul regulamentelor, şi se va da votul în plen", a adăugat secretarul Camerei Deputaţilor.

Parlamentarii vor ca acest colectiv de lucru să fie unul reprezentativ, format din liderii grupurilor parlamentare, pentru ca modificările aduse să întrunească, dacă e posibil, consensul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ