Parlamentarii se reunesc în ședință comună pentru a adopta declarația cu privire la minoritățile din Ucraina

| 20 sep, 12:43

Camera Deputaților și Senatul se reunesc miercuri în ședință de plen comună pentru a adopta, printre altele, o declarație cu privire la situația minorităților din Ucraina.

Liderul de grup al PSD din Senat, Șerban Nicolae, a anunțat marți că cele două Camere ale Parlamentului se vor reuni în ședință comună miercuri pentru a adopta, între altele, o declarație privind situația creată în Ucraina în urma adoptării unei noi legi a învățământului, care prevede limitarea studiului în limba maternă a minorităților.

"Mâine (miercuri — n.r.) avem o ședință de plen comun a Camerei Deputaților și Senatului, între altele consacrată adoptării unei declarații privind situația creată în Ucraina în urma adoptării de către Dumă a unei legi a învățământului", a afirmat Șerban Nicolae în ședința plenului Senatului de marți.

El a atras atenția că o situație "mult mai gravă" o au românii din Valea Timocului, ale căror drepturi nu sunt recunoscute de statul sârb.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat la rândul său că tot în ședința de miercuri urmează să se aprobe o delegație de parlamentari care să plece în Ucraina "în speranța că îl va putea convinge pe președintele Ucrainei să nu promulge" noua lege a Educației.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ