Parlamentul European cere pedepsirea celor care au sub 21 de ani şi apelează la serviciile prostituatelor

| 26 feb, 2014

Parlamentul European (PE) a aprobat miercuri cu o largă majoritate o rezoluţie în care solicită ca persoanele ce apelează la serviciile sexuale oferite de prostituatele cu vârste mai mici de 21 de ani să fie pedepsite prin lege în statele Uniunii Europene, se arată într-un comunicat emis de PE.

Rezoluţia, ce nu are însă caracter obligatoriu, subliniază ideea sancţionări clienţilor, nu a prostituatelor, şi avertizează că prostituţia constituie o încălcare a drepturilor omului şi a demnităţii umane, indiferent că este forţată sau voluntară. De asemenea, textul solicită statelor membre UE să găsească soluţii care să permită femeilor care practică aceste activităţi să se reintegreze profesional pentru a-şi câştiga existenţa. Strategii pentru îmbunătăţirea sistemului educaţional şi pentru reducerea gradului de sărăcie sunt necesare pentru prevenirea prostituţiei, subliniază eurodeputaţii.

De asemenea, PE recomandă abrogarea legilor ce sancţionează prostituatele, astfel de acte normative existând de exemplu în Marea Britanie, Franţa, Irlanda sau Croaţia, şi recomandă 'legislaţia mai eficientă' a ţărilor nordice, precum Suedia, Norvegia sau Islanda, unde sunt sancţionaţi cei care achiziţionează servicii sexuale, nu persoanele care le prestează.

Într-o rezoluţie separată, votată marţi, PE cere ca la nivelul întregii Uniuni Europene să se ia măsuri de combatere a violenţei împotriva femeilor şi solicită Comisiei Europene să propună până la sfârşitul anului în curs acte normative menite să prevină violenţa de gen.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ