Parlamentul votează luni constituirea comisiilor de control SRI, SIE şi ancheta vizând rectificarea bugetului pe 2016

| 16 ian, 10:47

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, luni, în şedinţă comună pentru a împuternici comisiile de buget-finanţe pentru a face o anchetă parlamentară vizând rectificarea bugetului de stat pe 2016 şi pentru a constitui comisiile de control SRI şi SIE.

Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului, care începe luni de la ora 16,00, se află proiectul de hotărâre a Parlamentului privind efectuarea de către Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor şi Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţa de capital a Senatului a unei anchete parlamentare pentru verificarea condiţiilor în care s-a realizat rectificarea bugetului de stat, din lunile august şi noiembrie 2016, de către Guvern. Termenul de prezentare a raportului - 10 zile de la data încuviinţării plenului comun asupra efectuării acestei anchete. 

Această anchetă parlamentară a fost solicitată de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, iar Birourile reunite ale Senatului şi Camerei au aprobat-o în data de 10 ianuarie. 

De asemenea, cele două Camere ale Parlamentului vor decide, în şedinţa comună, şi componenţa comisiilor de control SRI şi SIE, precum şi a comisiei privind revoluţionarii din decembrie 1989. 

Comisia comună permanentă a Camerei şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SRI va avea 9 membri, iar comisia aferentă pentru controlul parlamentar asupra activităţii SIE - 5 membri. Comisia parlamentară a revoluţionarilor din decembrie 1989 va avea 11 membri. 

Potrivit stenogramei şedinţei Birourilor Permanente reunite din 10 ianuarie, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a precizat că aceste trei comisii trebuie constituite pentru a discuta bugetele pe 2017. 

"Până la sfârşitul acestei luni urmează să primim de la Guvern proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017. Având în vedere că unele comisii permanente comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului vor audia ordonatorii de credite ai SRI, SIE şi Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 - 1989, apare necesitatea constituirii, până la primirea Legii bugetului, a celor trei comisii care îi vor audia, respectiv Comisia SRI, Comisia SIE şi Comisia revoluţionarilor din decembrie 1989", a afirmat Liviu Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ