Partidul lui Băsescu, Mișcarea Populară, îl vede pe Emil Boc candidatul ideal pentru Cotroceni

| 05 oct, 2013

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a declarat, sâmbătă, că Emil Boc a fost un foarte bun premier şi ar putea fi un bun preşedinte, precizând că, probabil, dreapta îşi va desemna un candidat comun la prezidenţiale după alegerile europarlamentare.

"Emil Boc a fost un foarte bun premier şi ar putea fi un bun preşedinte, dar acum partidul trebuie să se concentreze pe alegerile europarlamentare, probabil, dreapta îşi va desemna un candidat la prezidenţiale comun după europarlamentarele de anul viitor", a afirmat Preda, la întrebarea dacă Mişcarea Populară ar susţine un candidat la prezidenţiale precum Emil Boc.El a adăugat că Emil Boc este un premier care este "reevaluat de foarte mulţi români" şi este un "garant" că România ar merge într-o direcţie corectă.

"Emil Boc este un premier care cu siguranţă este reevaluat de foarte mulţi dintre români, prima reevaluare a fost la Cluj, unde a câştigat un nou mandat de primar. Emil Boc este un garant pentru faptul că România ar merge într-o direcţie corectă şi ar promova reforme care să îşi dovedească roadele în timp şi, de asemenea, că ar trece prin criza aceasta în care se pare că ne scufundă din nou USL, păstrând un echilibru şi reuşind să plătească salarii pensii şi mai ales să dezvolte investiţii şi să aducă locuri de muncă în România", a mai spus Preda.

Marian Preda a arătat că, personal, consideră că este prematur să se vorbească de un candidat comun pentru toate partidele de dreapta la prezidenţiale pentru că nu s-au aşezat suficient lucrurile, adăugând că cel mai bine plasat din zona de dreapta ar trebui să fie susţinut de toate partidele de dreapta.

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a participat la şedinţa Consiliului Naţional al Partidului Mişcarea Populară pentru a transmite un mesaj de susţinere totală pentru partid. "Un mesaj de încredere pe care îl transmit în teritoriu pentru că PMP este singura alternativă credibilă de dreapta la guvernarea care afundă România într-un dezastru generalizat. PMP nu este doar proiectul lansat de preşedintele Train Băsescu, nu este doar continuatorul reformei pe care preşedintele şi premierul Emil Boc au încercat să o implementeze în România, ci este şi un partid puternic format din structuri puternice, care la nivel central vor reprezenta alternativă la guvernările prăpăstioase din ultimul an şi jumătate şi care vor fi şi mai prăpăstioase în viitor", a spus Preda.

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că, în opinia sa, candidatul PDL pentru funcţia de preşedinte al României "nu poate ajunge la Cotroceni fără a fi girat de Traian Băsescu", ea apreciind că cel mai bine îndeplineşte criteriile pentru această candidatură Emil Boc. Ea a arătat că nu vede niciun candidat care să câştige bătălia pentru Cotroceni "de unul singur"."Ca urmare, candidatul trebuie să fie cel care poate mobiliza cel mai bine electoratul, dar şi PDL. Iar aceasta o pot face cei care au mai dus bătălii electorale din interiorul şi pentru PDL şi, dacă le-au mai câştigat, cu atât mai bine. Din acest punct de vedere, logic ar fi să candideze preşedintele partidului", a spus Udrea, întrebată pe cine ar vedea drept candidat din partea PDL la Preşedinţie.

Ea a arătat că, în opinia sa, candidatul PDL "nu poate ajunge la Cotroceni fără a fi girat de Traian Băsescu"."În orice caz, candidatul PDL nu poate ajunge la Cotroceni fără a fi girat de Traian Băsescu. Cel care îndeplineşte cel mai bine toate aceste criterii este Emil Boc. Personal, aş susţine orice candidat al dreptei unite, pe un proiect comun cu Traian Băsescu", a precizat Elena Udrea.

Şi prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, joi, că Emil Boc "poate fi" candidatul PDL la Preşedinţie. "Domnul Boc este un politician excelent, este un om care a făcut multe în Guvern şi în partid", a precizat Cătălin Predoiu într-o conferinţă de presă. Înscrierile în cursa internă pentru candidatul PDL la Preşedinţie se fac în perioada 7-14 octombrie, conform deciziei Colegiului Director al partidului.

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, joi, că la prezidenţiale PSD va avea propriul candidat, probabil peVictor Ponta, opinând că "pe unul ca Ponta riscă să îl bată unul ca Boc", el arătând totodată că fostul premier PDL are mai multe şanse decât Mihai Răzvan Ungureanu într-o astfel de competiţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ