Partidul Mișcarea Pentru Udrea vrea să obțină puncte electorale pe spinarea lui Antonescu

| 19 aug, 2013

Crin Antonescu, candidatul cu cele mai mari șanse la alegerile prezidențiale, a devenit ținta atacurilor membrilor Partidului Mișcarea Populară pentru Udrea. P

Președintele formal al PMPU, Eugen Tomac a declarat că liderul PNL, Crin Antonescu este una dintre cele mai mari catastrofe de pe scena politică. Argumentul domnului pus să-i țină cald locul Elenei Udrea este că în ultima perioadă domnul Antonescu ar fi avut ieșiri antieuropene și antiamericane. ”Într-un stat în care pilonii principali sunt axați pe identitatea noastră europeană ca stat membru al Uniunii Europene și securitatea națională este asigurată de NATO, tu, ca om politic, aduci injurii de neimaginat acum câțiva ani de zile la adresa partenerilor noștri strategici. Un asemenea comportament denotă lipsă de caracter, lipsă de viziune și de responsabilitate politică", a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, Eugen Tomac.

Atacurile la adresa lui Antonescu nu sunt altceva decât o încercare palidă a oamenilor lui Băsescu de a-i face culoar pentru funcția supremă în stat viitoarei lor candidate, Elena Udrea. Mișcarea este foarte simplă și se bazează pe o strategie de manual. Atunci când nu mai reprezinți nimic pe scena politică, lovești într-un candidat mai bine plasat pentru a-i putea fura câteva puncte electorale.

Este adevărat că Antonescu nu stă grozav la capitolul încredere. Alți lideri USL și chiar PNL sunt mai bine plasați. Dar Antonescu este candidatul oficial al USL și beneficiază de suportul Uniunii, o alianță care chiar și după 8 luni de guvernare își păstrează o intenție de vot similară cu cea obținută la alegerile din decembrie 2012. Prin urmare, cu toate vulnerabilitățile, Crin Antonescu este în acest moment cel mai bine plasat candidat și tocmai de aceea atacurile îl vizează cu preponderență.

Revenind la Elena Udrea, acțiunile sale de imagine se succed cu repeziciune. Ea este cea care a anunțat lansarea oficială a Partidului Mișcarea Populară. Vara aceasta a utilizat toate mijloacele din dotare pentru a se expune și a câștiga apariții mediatice, indiferent sub ce formă și în ce context. Devine tot mai clar că Udrea va candida la prezidențiale cu sprijinul lui Traian Băsescu, iar această candidatură va fi din partea Partidului Mișcarea Populară. Nimeni nu se așteaptă ca Mișcarea pentru Udrea să-i propună la prezidențiale pe Tomac sau Lăzăroiu...

O problemă importantă pentru favorita președintelui Băsescu este că șansele sale de a fi unicul candidat al dreptei se restrâng foarte mult. Partidul Democrat Liberal condus de Blaga nu o înghite deloc pe Elena Udrea. O tolerează, dar nu o va accepta niciodată în postura de candidat prezidențial. Ar fi o sinucidere curată având în vedere încrederea extrem de mică de care beneficiază prima doamnă. De altfel, democrat-liberalii au anunțat ieri că PDL va avea un candidat propriu la prezidențiale, că sunt mai multe propuneri, dar Blaga a menționat public doar un singur nume: Cătălin Predoiu. Întrebat cine ar putea fi posibilul candidat pentru funcţia de preşedinte, Vasile Blaga a declarat: "desigur, competiţia în partid e deschisă, avem multă democraţie în partid. Dar alegerea unui candidat care ar putea intra în competiţie pentru funcţia de preşedinte al României va fi luată abia după consultarea celor peste 300.000 de membri. Unul dintre numele spre care ne orientăm e Cătălin Predoiu, dar pot veni şi alte nume în competiţie.”

În aceste condiții, este evident că Predoiu nu va fi dat la o parte pentru a i se face loc Elenei Udrea, perdanta competiției interne din PDL și aspiratorul cel mai sigur de înjurături din partea populației.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ