PATRIARHUL DANIEL este bulversat! CEREREA neobişnuită a SIMONEI GHERGHE

| 08 iul, 19:24

Prezentatoarea de la Antena 1 e dispusă să-i facă PR Patriarhului Daniel. Ea vine cu câteva cereri neobișnuite pentru cel mai înalt prelat al BOR.

”Daca as face PR pentru Patriarhul Daniel… i-as spune ca lumea se vede altfel de la nivelul ei. L-as ruga sa coboare printre oameni. E drept, nu oricine are charisma Papei Francisc, dar, de la inaltimea titlului sau si a increderii de care se bucura, cred ca are, macar, datoria sa incerce.

Ati vazut vreodata vreun interviu cu liderul Bisercii Ortodoxe? Nu-mi spuneti de Trinitas TV. Habar n-am unde e in grila televizorului meu, nici macar nu stiu daca prind.

De fapt, de aici incep toate. Este atat de ermetic tot ce se intampla in Dealul Patriarhiei, incat ai senzatia ca e alta lume. Insasi comunicarea se face extrem de greoi. Biserica are un comunicator de ani de zile. Acelasi om ostil presei(sau cel putin asta e impresia pe care mi-a lasat-o mie), de pe vremea Patriarhului Teoctist.

Cum mi-ar placea sa fie PS Daniel? As vrea sa-l vad printre oameni. De exemplu, la inundatii sau atunci cand se intampla calamitati. Habar n-am ce face biserica pentru cei aflati in situatii limita. Poate face, dar daca nu comunica, n-avem de unde sa stim. N-am vazut niciodata soborul sfant de la Patriarhie, mereu dichisit in haine pretioase, punandu-si cizme de cauciuc si umbland printre sinistrati. Nu i-am vazut niciodata prin scoli. Chiar asa… Ce lovitura de imagine ar fi putut da PS Daniel, daca ar fi facut un tur al scolilor, in plina dezbatere nationala, privind orele de religie…

Daca as face PR pentru Patriarhul Daniel, l-as sfatui sa-si apropie tinerii. Prin facebook, prin muzica, prin mesaje prietenoase. Acestia din urma ar intelege ca biserica ii vrea langa ea, iar ei, tinerii, poate ca i-ar calca mai des pragul. L-as mai sfatui sa cheme jurnalistii la o intalnire informala. Sau sa organizeze Ziua Portilor Deschise in Dealul Patriarhiei.

Mi-ar placea sa-l vad pe Patriarhul Daniel inconjurat de copii. De pilda, sa faca o vizita la cateva sectii de oncologie. Nu stiu cat ar intelege copiii de acolo, dar pentru parintii lor cu siguranta ar fi o imensa alinare sufleteasca.

Habar n-am cum e Patriarhul Daniel. Nu prea l-am vazut razand, nu stiu nimic despre dansul, daca are vreo pasiune, daca asculta muzica, daca se uita la filme… Am auzit ca e un om destept. Poate ca randurile acestea ii vor ajunge la urechi. Eu cred ca oamenii destepti sunt deschisi, n-au prejudecati.

Oamenii vor sa va cunoasca! Suntem in 2015. Biserica noastra inca traieste in trecut. Noi nu mai suntem, demult, acolo. Stiti la ce ma gandeam acum? Mi-ar placea sa va vad facand un selfie…

N-as vrea ca textul acesta sa sune a repros, caci nu e. E despre cum v-as vedea eu. Si cum stiu atat de putine lucruri, mi-ar placea sa va iau un inteviu. Daca platoul de televiziune e, poate, prea lumesc, nu m-as supara sa-l facem aici, pe blog. Doar sa ne deschideti “poarta”…

Ca sa ne intelegeti, trebuie sa faceti lucruri lumesti. Sa stiti ca, de cele mai multe ori, e frumos si in lumea noastra.”, scrie Gherghe pe blogul ei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 iul, 17:07
greencorner
BOR
pentru toti ce citesc si se intreaba. BOR este si se declara pastratoarea peste veacuri a singurei adevarate credinte, in forma sa cea mai apropiata de Dumnezeu, rol in care oamenii, vesnici trecatori si neimportanti, nu au nici un rol. mai pe scurt, daca nu ati inteles, Biserica Ortodoxa este singura pastratoare a tainelor si a viitorului lumii, iar ei sunt pastratorii ultimei lumini, dinainte de judecata de apoi. ceilalti nu conteaza. vreti altceva, mai aplecat pe nevoile si asteptarile oamenilor? convertiti-va la alte credinte. asta nu este pentru voi, este pentru ei, si doar ei.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ