Patron turc, trimis în judecată pentru evaziune fiscală de 6,8 milioane

| 07 iun, 2013

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a unui cetăţean turc, asociat unic şi administrator de fapt al SC Alex Invest SRL, acuzat de evaziune fiscală de peste 6,8 milioane lei.

Ahmet Guzel este acuzat de evaziune fiscală în formă continuată şi transmitere fictivă a părţilor sociale sau a acţiunilor deţinute într-o societate comercială, în scopul sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada 23 martie - 10 mai 2007, inculpatul Guzel, cu ştiinţă, a omis în totalitate evidenţierea în actele contabile şi în alte documente legale (declaraţii privind impozitul pe profit şi TVA) a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor realizate, sustrăgându-se astfel de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul adus bugetului de stat se ridică la suma peste 6,8 milioane lei, din care impozit pe profit peste 3,1 milioane lei şi TVA aproximativ 3,7 milioane lei.

În 2007, inculpatul Guzel a cesionat părţile sociale deţinute la firmă către o altă persoană, care nu a desfăşurat nicio activitate în numele societăţii, în realitate de administrarea ei ocupându-se în continuare tot acesta.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Ilfov s-a constituit parte civilă cu suma de aproximativ 13 milioane lei, reprezentând prejudiciul produs bugetului de stat, la care se adaugă şi penalităţile calculate de la momentul producerii prejudiciului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ