Patronii clubului Colectiv, la Parchetul General

| 03 noi, 11:07

Cei trei patroni ai clubului Colectiv s-au prezentat, joi, la sediul Parchetului General, surse judiciare precizând că au luat la cunoştinţă despre viitoarea expertiză medico-legală privind victimele incendiului.

La intrarea în sediul instituţiei, niciunul dintre cei trei patroni nu a dorit să facă declaraţii jurnaliştilor. 

Tot joi, s-a prezentat la Parchetul General şi patroana firmei care a montat artificiile în clubul respectiv, Daniela Niţă. 

Pe 28 octombrie, Parchetul General informa că în dosarul disjuns din "Colectiv" au fost dispuse 82 de expertize medico-legale, fiind ridicate sute de noi înscrisuri cu caracter medical de la unităţi sanitare din România şi străinătate. 

Parchetul General a făcut precizări în legătură cu stadiul cercetărilor în dosarul disjuns din dosarul denumit generic "Colectiv" (în care au fost trimişi în judecată patronii clubului). 

Procurorii susţin că în dosarul disjuns a fost începută urmărirea penală faţă de Moise Marian, unul dintre cei doi pirotehnişti care au montat artificiile în club, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă privind decesul a 64 de persoane şi vătămarea corporală din culpă a 112 persoane, precum şi pentru nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. 

În cauză se efectuează cercetări şi faţă de persoanele trimise în judecată prin rechizitoriul din 28 aprilie 2016 (cei trei patroni ai clubului - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă faţă de alte 92 de persoane. 

Parchetul susţine că sunt efectuate acte de urmărire penală cu referire la toate faptele sesizate în cauză. 

"De asemenea, precizăm că, până în prezent, au fost audiaţi 40 de martori şi persoane vătămate şi au fost identificate şi ridicate sute de noi înscrisuri cu caracter medical de la unităţi sanitare din România şi străinătate. Au fost dispuse 82 de expertize medico-legale, fiind ridicate şi alte înscrisuri de la autorităţi ori instituţii din ţară. Precizăm că, potrivit actelor medico-legale întocmite iniţial în cauză, medicii legişti din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală 'Mina Minovici' au apreciat că este necesară reexaminarea mai multor persoane vătămate la interval de 6 luni şi 1 an, în vederea stabilirii prejudiciului estetic sau a infirmităţii, până în prezent unele dintre persoanele vătămate fiind în cursul tratamentului atât în ţară, cât şi în străinătate", se arăta în comunicatul Parchetului General. 

În legătură cu dosarul trimis în instanţă, în care sunt judecaţi Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, Parchetul susţine că a reprezentat una dintre cele mai complexe cauze soluţionate de procurori, la activitatea de cercetare penală participând în jur de 100 de poliţişti, sub supravegherea a trei procurori de caz. 

De asemenea, în cauză au fost audiate în calitate de martori 174 de persoane, iar până la emiterea rechizitoriului peste 100 de persoane fizice, 11 unităţi spitaliceşti şi alte 5 instituţii s-au constituit părţi civile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ