Parchetul General preia ancheta privind accidentul în care ar fi murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea

| 22 mai, 20:50

Un accident rutier grav a avut loc, duminică seară, în Buftea. Potrivit România TV, Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, se afla în autoturism şi şi-a pierdut viaţa.

UPDATE 12.33 Actuala soție a lui Dan Condrea le-ar fi declarat polițiștilor că a vorbit foarte mult la telefon cu el în acea zi. Cel mai probabil acea convorbire să fi fost în curs și în momentul impactului.

Atunci când legătura telefonică s-a întrerupt, ea a insistat să-l sune până în momentul în care au apărut polițiștii la fața locului. Potrivit informațiilor obținute de Digi24, unul dintre polițiști a răspuns la telefon și i-a spus soției ce s-a întâmplat.

O altă echipă de poliție a mers la domiciliul acestora de unde au preluat-o pe soție și au mers la locul accidentului pentru a face prima identificare. Ea a confirmat documentele găsite la fața locului și a spus că îl recunoaște după hainele pe care patronul Hexi Pharma le purta.

Soția lui Dan Condrea a mai povestit că acesta i-ar fi spus că merge să ia o gură de aer, că nu se simțea deloc bine, că era destul de agitat și că a dormit foarte puțin.

 

UPDATE 12.31 Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, la data de 23 mai 2016, în temeiul dispoziţiilor art. 325 Cod procedură penală, preluarea de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, a cauzei privind accidentul rutier produs la data de 22 mai 2016.


Dosarul a fost înregistrat, iniţial, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

În seara zilei de 22 mai 2016, o echipă mixtă formată din poliţişti şi criminalişti din cadrul I.P.J. Ilfov, coordonată de un procuror, s-a deplasat la locul accidentului pentru efectuarea cercetării la faţa locului. Totodată, au fost identificaţi doi martori oculari care au fost audiaţi.

În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei, urmând a se dispune efectuarea unei expertize tehnice auto pentru stabilirea dinamicii şi a împrejurărilor producerii accidentului, autoturismul fiind ridicat şi transportat la sediul organelor de poliţie în vederea efectuării de cercetări.


Din primele verificări şi acte efectuate a rezultat că, la data de 22 mai 2016, ora 18:30, în timp ce conducea un autoturism marca Opel din direcţia Corbeanca către Buftea, conducătorul auto a ieşit în afara carosabilului, izbindu-se violent de copacii de pe marginea drumului. Accidentul s-a soldat cu decesul conducătorului auto.

În cursul zilei de astăzi se continuă cercetarea la faţa locului de către poliţişti şi experţi ai Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea unui procuror.

 

UPDATE 11.34 Procurorul general al Parchetului instanţei supreme, Augustin Lazăr, a precizat că nu existau suspiciuni că patronul Hexi Pharma ar fi vrut să se sustragă urmăririi penale. Lazăr a spus că patronului Hexi Pharma urma să i se aducă la cunoştinţă că este învinuit pentru înşelaciune în formă agravantă, potrivit news.ro.

"În ultimile zile a avut loc o activitate susţinută a organelor poliţieneşti de a ridica documentele relevante pentru cauză, contracte de vânzare-cumpărare cu diverse spitale, iar aceste documente urmau să fie evaluate astăzi, pentru a se stabili prejudiciul în cauza. Urma să i se aducă la cunoştinţă ipoteza de învinuit pentru înşelaciune în formă agravantă. Astăzi se va face evaluarea şi se va şti un prejudiciu. Era iminentă extinderea urmăririi pentru fapta de înşelăciune faţă de Condrea, iar dumnealui trebuia să ia la cunoştinţă şi să-şi pregatească apărarea”, a spus procurorul general al României.

Augustin Lazăr a mai spus că nu existau suspiciuni că Dan Condrea ar fi intenţionat să se sustragă urmăririi penale.



"Vreau să vă asigur că avem resursele necesare şi că lucrurile se vor clarifica cu referire la toate faptele şi la toţi participanţii. Nu existau suspiciuni că Condrea ar fi urmărit să se sustragă urmăririi penale. (…) Ancheta s-a desfasurat exact aşa cum trebuia să se desfăşoare, a fost o desfăşurare de resurse serioase, la un moment dat au lucrat circa 150 de poliţişti din toată ţara pentru a ridica documente. Au fost desemnaţi mai mulţi procurori care coordonează acestă cauză. Ancheta a mers într-un ritm alert”, a precizat procurorul general Augustin Lazăr.

”Indiciile sunt foarte puternice”, a mai spus Lazăr, întrebat fiind dacă se cunoaşte cu siguranţă că Dan Condrea era la volan. ”Vorbim de autoturismul firmei, de acte”, a spus el.

Procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a mai spus că în condiţiile în care luni se evaluează prejudiciul în cazul Hexi Pharma, pentru extinderea urmăririi penale era iminentă chemarea lui Dan Condrea pentru a i se comunica o nouă învinuire şi “s-ar fi putut întâmpla multe lucruri pe care el le-a ştiut”.

 

UPDATE 8.46 Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a declarat, luni dimineață, că nu sunt indicii că patronul Hexi Pharma ar fi fost filat.

”Dosarul va fi preluat în această dimineață la Parchetul General pentru că există resurse superioare în vederea instrumentării cauzei”, a spus Augustin Lazăr.

 

UPDATE 8.26 Un accident şi o mie de întrebări. Parchetul General a preluat ancheta în cazul accidentului mortal al patronului Hexi Pharma, personajul central al celui mai mare scandal al anului: dezinfectanţii diluaţi din spitale şi infecţiile nosocomiale. Patronul Dan Condrea a fost găsit mort în maşina ce aparținea tatălui sau, după ce, potrivit martorilor, a intrat într-un copac cu 160 de kilometri pe oră. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului rutier, informează B1 TV.

Viteza i-a fost fatală. Maşina în care se afla patronul Hexi Pharma a lovit violent un copac, chiar dacă drumul era drept.

Dosarul privind accidentul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, în urma căruia omul de afaceri a decedat, a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov a efectuat, duminică seara, cercetarea la faţa locului, iar anchetatorii au ridicat probe. De asemenea, polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului rutier, iar 2 martori au fost audiați de oamenii legii.

UPDATE 07.23 Cătălin Tolontan scrie, pe blogul său, despre moartea patronului Hexi Pharma, Dan Condrea. Astfel, bărbatul i-ar fi trimis, duminică, un mesaj unuia dintre angajații săi, în care l-a anunțat că nu va mai lucra în domeniu.

„Duminică, la prânz, înainte de accident, am discutat cu mai mulți oameni din compania Hexi Pharma. Ca să aflăm ce se mai întâmplă. Condrea se izolase de ceilalți din companie, care îl considerau responsabil. Dialogul cu unul dintre acești oameni. Încă o dată, discuția cu sursa din Hexi Pharma a avut loc cu aproximativ cinci ore înainte de accident. „Ați mai păstrat legătura cu Dan Condrea?” „Îmi dădea mesaje când și când. Mi-a dat un mesaj recent.” „Și ce a scris în el?” „Stați liniștiți că nu o să mai lucrez în domeniu!”. „Ce înseamnă asta?” „Nu-mi dau seama exact. Se referă probabil la ideea că ar putea să-și revină compania fără el, eu așa citesc mesajul.” „Condrea este surprins de rezultatul analizelor?” „Da, este șocat. Spune că știa de Thor, a recunoscut asta, dar de celelalte de jură că nu știa că au probleme. […] Sms-ul către omul din Hexi e bizar, însă nu e, neapărat, mesajul unui sinucigaș. Pe de altă parte, varianta sinuciderii a fost anticipată de o vecină care s-a întâlnit cu Dan Condrea exact weekend-ul trecut. „Condrea era abătut și mi-a spus că decât să facă închisoare mai bine se omoară”. Mai mulți parlamentari din Comisia de Control al SRI au cerut imediat să se facă public filmul filajului.„Este ciudat! Cum să nu fie filat?”, a spus senatorul Daniel Savu, membru al Comisiei de Control al SRI. Numai că, din declarațiile oficiale, primii care au ajuns la el au fost cei de la Ambulanță. Dacă exista filaj, normal ar fi fost să coboare și să încerce să-i dea primul ajutor. Sau poate că i-au dat și au dispărut,”, scrie tolo.ro.

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, urma să se prezinte luni la Parchetul General pentru a fi reaudiat, dar şi pentru a fi pus sub urmărire penală şi, cel mai probabil, să fie luată o măsură preventivă faţă de acesta, după ce în dosar fuseseră strânse mai multe probe, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, el aflase încă de vineri de ultimele probe adunate şi că urma să dea explicaţii luni în legătura cu acestea.

De asemenea, surse judiciare susţin că fuseseră ridicate toate contractele de achiziţii dar şi aduse probele efectuate în legătură cu substanţele, iar Dan Condrea trebuia să dea explicaţii anchetatorilor.

Parchetul General va prelua, luni dimineaţă, ancheta privind accidentul rutier în care şi-ar fi pierdut viaţa patronul Hexi Pharma, Dan Condrea.

Un procuror de la Parchetul Buftea a efectuat, duminică seara, cercetarea la faţa locului, iar anchetatorii au ridicat probe. Dosarul va fi preluat de procurorul care investighează şi cazul dezinfectanţilor diluaţi din spitale, în care Hexi Pharma a fost pusă sub acuzare.


Maşina în care s-ar fi aflat Condrea mergea cu o viteză de aproximativ 150 de kilometri pe oră, potrivit unei declaraţii făcute de un martor la faţa locului. De asemenea, un martor în cazul accidentului a fost audiat duminică de poliţişti, urmând ca în cursul serii să fie audiată încă o persoană, a declarat Claudia Burada, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov.

Potrivit acesteia, maşina implicată în accident a fost sigilată şi urmează să fie supusă unei expertize. Ea a susţinut că accidentul s-a produs pe drumul dinspre Corbeanca spre Buftea. Şoferul a pierdut controlul volanului şi a ieşit în afara părţii carosabile, iar pe şosea oamenii legii nu au găsit urme de frânare.

”Luăm în calcul orice ipoteză. Autoturismul a fost sigilat. Este vorba de un bărbat de 39 de ani, conform documentelor găsite în afara autoturismului. Nu putem confirma identitatea acestuia, urmează proba ADN. Şoferul era decedat când au ajuns poliţiştii la faţa locului. O femeie a venit pentru a-l identifica. Există doi martori, un biciclist şi un şofer care a fost depăşit de victimă. A fost audiată o persoană, urmează cealaltă persoană. Evenimentul a fost sesizat la 18,47. S-a efectuat cercetarea la faţa locului. Expertiza auto urmează să stabilească viteza cu care rula şi alte detalii care ar putea duce la cauza accidentului. Luăm în calcul şi varianta sinuciderii”, a adăugat oficialul IPJ Ilfov.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Poliției Ilfov, Claudia Burada, a declarat că la locul unde s-a produs accidentul rutier în care a murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, nu există urme de filare și că este luată în calcul și ipoteza sinuciderii.

”Sesizarea a avut loc la 112, la ora 18.47. Este vorba de un singur autoturism. Accidentul s-a produs pe raza localității Buftea, în satul Tamaș. Șoferul a pierdut controlul, a ieșit în afara părții carosabile, nu au fost găsite urme de frânare, deci luam în calcul orice ipoteză. Autoturismul a fost sigilat, urmează expertriza tehnică. Este vorba de un bărbat de 39 de ani, conform documentelor este vorba de persoana la care faceți referire. Urmează a fi ridicată probe ADN și să facem o expertiza în acest sens. La momentul în care au ajuns polițiștii, persoana era decedată. Există doi martori, un biciclist care se deplasa pe acest drum și un vehicul care a fost depășit de victimă”, a declarat Burada.

 

Potrivit România TV, persoana decedată nu poate fi identificată din cauza rănilor extrem de grave, însă actele de identitate îi aparţin patronului Hexi Pharma.

Soţia lui Dan Condrea a ajuns la locul accidentului şi l-a recunoscut după îmbrăcăminte.

Tragedia s-ar fi produs din cauza vitezei excesive, potrivit primelor informatii ale politiei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 mai, 10:18
Carmen
sellectam dezvoltatori de proiect!
sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-NU este necesara niciun fel de experienta!
-Asiguram suport si logística in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-Se lucreaza part-time(in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Cerem seriozitate máxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
-Sunt suficiente studiile medii.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere Word si pdf si navigare online.
-Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ