Patru ani de la Colectiv. Zeci de participanți la marș au cerut demisia lui Raed Arafat

| 30 oct, 20:40

Câteva mii de persoane au participat, miercuri seară, la un marş pe străzile Capitalei pentru a comemora patru ani de la incendiul din clubul Colectiv, în urma căruia 65 de tineri au murit. Unii dintre participanţi au purtat bannere cu mesaje prin care cer demisia şefului DSU, Raed Arafat, potrivit News.ro.

Participanţii la manifestarea comemorativă s-au adunat, începând cu ora 18.30, în Parcul Unirii, pe trotuarul dintre Magazinul Unirea, de un au pornit apoi într-un marş pe traseul Parc Unirii (trotuarul dinspre magazinul Unirea), traversând intersecţia Bd. I.C. Brătianu cu Bd. Unirii – Pod Şerban Vodă – Splaiul Unirii – Str. Bucur – Piaţa Bucur.

Oamenii - aproximativ o mie de persoane - au pornit în marş, deşi plouă, unii dintre ei având în mâini candele aprinse, iar pe parcurs numărul lor a crescut.
De asemenea, unii dintre ei au purtat un banner de mari dimensiuni pe care scrie "Arafat demisia", "Capul lui Arafat vrem".
Ajunşi în faţa fostului club Colectiv, oamenii au aprins lumânări, iar unii dintre ei au îngenuncheat pentru a spune o rugăciune. Între participanţii la marş se află şi supravieţuitori ai incendiului din Colectiv şi familii ale celor care şi-au pierdut viaţa atunci.
În seara de 30 octombrie 2015, câteva sute de tineri se aflau în clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din Bucureşti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. La ora 22.32, în timpul concertului, a izbucnit un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul s-a extins rapid, în câteva secunde.
În acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la unsprezece spitale din Bucureşti. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în spitale. În vara anului trecut, un alt supravieţuitor din Colectiv, a cărui prietenă şi-a pierdut viaţa în incendiu, a murit. Bilanţul - 65 de morţi. Tânărul, a cărui prietenă a murit în Colectiv, s-ar fi sinucis. "Este vorba de un băiat ale cărui traume au continuat, aşa cum continuă în cazul tuturor victimelor din Colectiv", spunea atunci Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv. Supravieţuitorii încă se luptă cu rănile, cu operaţiile şi cu coşmarurile.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ