Paul Stănescu: PSD se opune creşterii vârstei de pensionare

| 14 mar, 18:22

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu afirmă marţi că social-democraţii se opun creşterii vârstei de pensionare. El afirmă că scopul PSD este să sprijine şi să protejeze în continuare românii şi ”trebuie să închidem astfel de teme false şi să ne concentrăm pe priorităţile legislative pe care le-am anunţat”, iar în acest moment, coaliţia de guvernare nu trebuie să se preocupe în vreun fel de creşterea vârstei de pensionare.

 

Fostul ministru al Muncii Raluca Turcan a precizat că nu există nicăieri un proiect care să propună creşterea vârstei de pensionare în România. „Comunicatul PSD referitor la dezacordul lor privind creşterea vârstei de pensionare lansează un fake news care va genera îngrijorare, pe care tot PSD ar urma să o exploateze politic”, mai spune deputata PNL. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş a declarat marţi, la Parlament, că creşterea vârstei de pensionare şi alinierea, de fapt, a vârstei de pensionare este prevăzută în PNRR însă termenul este anul 2035. El a precizat că detaliile tehnice le poate da şi le vor oferi colegii de la Ministerul Muncii care răspund de ducerea la bun sfârşit al acestui jalon. ”Să îi lăsăm să termine jalonul legat de pensiile speciale”, a mai spus Boloş, potrivit News.ro.
”Discuţia despre creşterea vârstei de pensionare trebuie tranşată înainte să mai dăm naştere, din cine ştie ce motive politice, şi la alte îngrijorări pentru români. PSD nu susţine o astfel de măsură”, afirmă Paul Stănescu într-un comunicat oficial.
Secretarul general al PSD arată că ”nu vrem să punem o presiune şi mai mare pe salariaţi, ba din contră, în loc să le generăm mai multe griji, vrem să luăm din povara fiscală de pe umerii lor, pentru că munca pe care o prestează trebuie răsplătită cum se cuvine”.
”Acesta este într-adevăr un proiect bun pe care PSD l-a propus deja. În plus, vom face eforturile necesare ca să-i convingem şi pe partenerii de coaliţie de faptul că echitatea se susţine doar cu astfel de politici care sunt în favoarea salariaţilor”, precizează Stănescu.
Liderul PSD menţionează că ”în acest moment, coaliţia de guvernare nu trebuie să se preocupe în vreun fel de creşterea vârstei de pensionare”.
”Scopul nostru, şi aici PSD nu s-a abătut nicio clipă de la acest obiectiv, este să sprijinim şi să protejăm în continuare românii. Deci, trebuie să închidem astfel de teme false şi să ne concentrăm pe priorităţile legislative pe care le-am anunţat.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ