Pavilionul H din Herăstrău se va transforma în cea mai mare berărie din estul Europei. Cine va fi patronul

| 16 ian, 2014

Iulian Stanciu (eMag) împreună cu alţi doi antreprenori români vor să investească 2,5 milioane de euro în Pavilionul H, celebrul centru comercial din Parcul Herăstrău deţinut de Puiu Popoviciu şi Radu Dimofte, pentru a face o berărie, scrie zf.ro.

Unul dintre cei mai puternici antreprenori din industria IT, Iulian Stanciu, care este directorul general şi unul dintre acţionarii eMag, îm­pre­ună cu Vlad Dumitru şi Ioana Iancu au închiriat clădirea Pavilionului H din parcul Herăstrău pentru a deschide „cea mai mare be­rărie din estul Europei“, cu 1.500-2.000 de locuri.

Clădirea Pavilionului H, un precursor al mallurilor de astăzi, care găzduieşte încă zeci de magazine de haine, accesorii şi alimente, este deţinută de Băneasa Investments, firmă controlată de oamenii de afaceri locali Puiu Popoviciu şi Radu Dimofte. Chiriaşii actuali au fost însă anunţaţi înainte de Crăciun că trebuie să elibereze spaţiile pentru a face loc unei berării ce va purta numele de Berăria H.

Localul, care va necesita o investiţie de 2,5 milioane de euro, va fi deţinut de Vlad Dumitru (50%), Iulian Stanciu (25%) şi Ioana Iancu (25%), potrivit acţionarilor. Aceştia ar putea plăti o chirie de 300-600.000 de euro pe an pentru spaţiul ce măsoară 4.300 mp înăuntru şi peste 3.000 mp afară - parcare şi terasă. „Eu cu Vlad (Dumitru, n.red.) am mai fost asociaţi într-o companie - Combox Delivery - şi am făcut afaceri foarte bune împreu­nă, am rămas prieteni şi după. Vlad a venit la mine cu o ofertă pe care nu aveam cum să o refuz: să facem cea mai mare berărie din estul Eu­ropei“, spune Stanciu. El este unul dintre cei mai puternici antreprenori locali din IT, el deţinând distribuitorul IT&C Network One Distribution, care a avut venituri de peste 200 mil. euro în 2012, şi reţeaua de magazine Flanco, care a încheiat 2012 cu afaceri de 137 mil. euro.

Stanciu este şi acţionar şi director general al eMag, cel mai mare retailer de pe piaţa locală de comerţ electronic. Vlad Dumitru a fost directorul general şi unul dintre acţionarii (50% din acţiuni) importatorului şi distribuitorului de produse IT Combox Delivery, în cadrul căruia actuala Network One Distribution a preluat un pachet de acţiuni (50%) în 2008. Dumitru a ieşit din acţionariat acum doi ani, potrivit propriilor afirmaţii. Astfel, după Combox Delivery, Berăria H reprezintă al doilea parteneriat dintre Stanciu şi Dumitru.

„Se potriveşte bine (acest nou business, n.red.) cu ce fac acum. Din ce în ce mai mulţi oameni cumpără online şi economisesc timp, timp pe care îl pot petrece distrându-se“, explică Stanciu, care precizează că pentru moment nu mai are alte investiţii plănuite în domeniu, însă pe viitor, dacă mai apar alte oportunităţi se va implica. Antreprenorul precizează că el este doar investitor, nu va fi implicat activ în proiectul Berăria H. „Îmi doresc un loc pe care oamenii să-l aprecieze şi unde să se distreze, dacă va fi aşa vom avea şi profit.“

Pavilionul H, construit în anii ’50 în apropiere de Piaţa Presei Libere pentru a servi drept sală de expoziţie pentru obiecte de mărimi mari, a fost transformat la înce­putul anilor ’90 în centru comercial, unde zeci de mici comercianţi şi-au stabilit sediul. „Am deschis magazinul din Pavilionul H în 1996, sunt aici de aproape 18 ani, mi-am construit propria clientelă. Mai am un magazin în Big Berceni (centrul comercial deţinut tot de Puiu Popoviciu şi Radu Dimofte - n.red.), însă acela se adresează unui alt target. Aici clienţii sunt persoane cu venituri mai mari. Ne-au anunţat că trebuie să ne mutăm înainte de Crăciun, însă am avut noroc şi eu mi-am găsit un spaţiu aproa­pe, în galeria de la World Trade Center. Mulţi comercianţi sunt însă nevoiţi să închidă pentru că nu au găsit alt spaţiu“, spune o mică antreprenoare care deţine un magazin de accesorii şi decoraţiuni.

În Pavilionul H majoritatea spaţiilor comer­ciale sunt încă ocupate deşi pe 3 fe­brua­rie chiriaşilor le expiră contractele. Există însă şi câţiva care au început să strân­gă şi alţii care au închis deja maga­zinele. „Ne mutăm în Big Berceni“, spune un chiriaş.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ