PDL a depus două sesizări la CC referitoare la modificările aduse Codului Penal

| 12 dec, 2013

PDL a depus, joi, la Curtea Constituţională, două sesizări în legătură cu modificările adoptate marţi de Camera Deputaţilor la Codul Penal, una vizând definirea funcţionarului public şi cealaltă referindu-se la conflictul de interese.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, că sesizările au fost semnate inclusiv de către parlamentarii Remus Cernea (independent), Diana Tuşa (PNŢCD), Eugen Tomac (PMP) şi Mihaela Stoica (PMP). Liderul PDL le-a mulţumit celor 50 de parlamentari care au semnat sesizările. "PDL a depus astăzi două contestaţii la Curtea Constituţională prin semnăturile a 50 de deputaţi şi mulţumesc deputaţilor Cernea, Tuşa, Tomac şi Stoica care au semnat alături de noi pentru depunerea celor două contestaţii", a spus Blaga la o conferinţă de presă, adăugând că parlamentarii PPDD şi PNL nu au dorit să semneze.

Blaga a spus că prima sesizare la CC se referă la modificarea articolului 253 indice 1 din Codul penal prin care parlamentarii PSD şi PNL s-au sustras conflictului de interese, iar a doua sesizare se referă la modificarea articolului 147 din Codul penal prin care parlamentarii au fost scoşi în sfera funcţionarilor publici.

El a spus că aceste modificări la Codul penal sunt neconforme cu prevederile articolelor 1 şi 16 din Constituţie. Blaga a mai spus PDL contestă şi faptul că proiectele nu au avut avizul CSM, care este obligatoriu în cazul în care acestea vizează activitatea organizării judecătoreşti.

Blaga i-a mulţumit senatorului Mihari Răzvan Ungurenu că a semnat alături de PDL contestaţia la Curtea Constituţională, acesta nu a putut fi depusă din partea senatorilor deoarece au fost strânse doar 24 de semnături în loc de 25.

"Niciun parlamentar al PPDD nu a dorit să semneze o sesizare la CC, Mihai Răzvan Ungureanu, aşa este între prieteni, a fost primul care să anunţe depunerea sesizării la CC, dar până la urmă am reuşit să depunem prin semnăturile a 50 de deputaţi. Am sunat şi la liberali şi nu au dorit să semneze", a precizat Vasile Blaga.

El a adăugat că a avut o discuţie personal cu Dan Diaconescu privind semnarea contestaţiilor, iar acesta i-a răspuns "da, da şi a rămas nu, nu".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ