PDL cere întâlnire cu toate partidele pentru consens pe regionalizare

| 10 iun, 2013

PDL cere o întâlnire politică cu toate partidele pentru realizarea unui consens în privinţa proiectului regionalizării, spune prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea, arătând că regionalizarea nu se poate face prin asumarea răspunderii Guvernului.

Dorin Florea a făcut aceste precizări după şedinţa BPN al PDL, arătând că anunţul vicepremierului Liviu Dragnea privind promovarea proiectului regionalizării prin asumarea răspunderii Guvernului este "una dintre cele mai mari greşeli", potrivit Mediafax.

Florea a spus că regionalizarea trebuie făcută în beneficiul românilor, şi nu o regionalizare "tip televizor, dominată de confuzie. PDL cere să avem o întâlnire politică cu toate forţele politice pentru a ne asuma prin consens regionalizarea. Aceasta nu se poate face prin asumarea răspunderii", a spus Dorin Florea. El a adăugat că oricând PDL este gata să aibă o dezbatere serioasă pe această temă, în beneficiul românilor.

Ieri, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că susţine în continuare varianta angajării răspunderii Guvernului pe proiectul de regionalizare, precizând că este o "fereastră de oportunitate", iar personal nu vrea să fie şef de regiune.

Dragnea a fost întrebat dacă susţine în continuare varianta în care pachetul de legi privind regionalizarea să fie adoptat prin angajarea răspunderii Guvernului.

"Mi se pare un proiect uriaş, poate primul proiect de ţară de la Revoluţie încoace. Eu cred că pentru un asemenea proiect Guvernul într-adevăr îşi poate angaja răspunderea în faţa Parlamentului, pentru că nu cred că proiectul de regionalizare merită să riscăm să-l dezbatem un an şi ceva de zile în Parlament în condiţiile în care important este să prindem această fereastră de oportunitate care poate e unică, 2013", a argumentat Dragnea, menţionând că în această situaţie s-ar putea opta pentru alegeri directe la stabilirea primelor conduceri de regiuni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ