PDL este noul PNȚCD

| 03 iun, 2013

În timp ce țărăniștii încă se bat pe moștenirea lui Corneliu Coposu, pedeliștii au început războiul pentru moștenirea lui Traian Băsescu.

PDL începe să se dezintegreze. Nume grele ale partidului părăsesc barca portocalie. A plecat Funeriu, a urmat Baconschi, iar acum Cristian Preda a fost suspendat din partid pentru 6 luni. Cine urmează?

În timp ce țărăniștii încă se bat pe moștenirea lui Corneliu Coposu, pedeliștii au început războiul pentru moștenirea lui Traian Băsescu. Una toxică, dacă ma întrebați. Urmează organizarea congreselor paralele și președinția simultană a partidului exercitată de Elena Udrea și Vasile Blaga. Îi poate învăța fostul aliat din alegeri, Aurelian Pavelescu, cum se face. Întrebarea este: la plecare, ce vor lua cu ei? Caloriferele cu siguranță nu, le-a luat deja William Brânză.

După eșecul din 9 decembrie, PDL se destramă deoarece niciodată nu a fost o construcție solidă, în jurul unei idei (de dreapta, după cum declară liderii săi), ci a fost o adunătură de oameni, strânși în jurul ciolanului. Acum, că guvernul USL, condus de Victor Ponta, oprește rând pe rând toate robinetele prin care se scurgeau bani publici în buzunarele portocalii, iar partidul se prăbușește în sondaje, scăzându-i astfel șansele de a mai ajunge la putere, puși în situația de a nu mai avea din ce să se înfrupte, pedeliștii au început să se mănânce între ei.

Plecarea lui Baconschi poate fi un semnal și pentru restul intelectualilor din PDL, așa cum le place să fie alintați de presă: Cristian Preda, Theodor Paleologu și Sever Voinescu, a căror excludere a fost solicitată de vicepreședintele partidului, Alin Popoviciu. La aceste nume îl putem adăuga, preventiv, și pe cel al Monicăi Macovei, care de asemenea pare a nu se înțelege prea bine cu noua conducere, cerând să cadă capete pentru demisiile lui Funeriu și Baconschi, „doi ministri de talie europeană”, după cum afirmă europarlamentarul PDL, citându-l pe Adrian Papahagi.

Momentan, Cristian Preda a fost tras pe linie moartă timp de 6 luni, în privința celorlalți doi nu s-a luat încă o decizie. La cum se derulează lucrurile, probabil nici nu se va lua, ci vor pleca de bunăvoie. Vorba lui Blaga: „uneori, divorțul poate fi mult mai elegant decât căsnicia”.

Mai mult, Sever Voinescu amenință că reformiștii vor rămâne uniți și că vor demisiona în bloc dacă unul din ei este exclus, ceea ce poate explica, pentru moment, de ce Preda a fost doar suspendat.

În acest ritm PDL va avea cu certitudine soarta PNȚCD, iar la următoarele alegeri se va bate să rămână partid parlamentar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ