PDL fuge din nou

| 09 sep, 2013

Profitând de relativa acalmie din punct de vedere politic a sfârșitului de săptămână, PDL a anunțat prin vocea președintelui interimar al organizației de București, Adriean Videanu, că își va retrage consilierii pe care îi are în CGMB pentru a nu mai gira "incompetenţa administrativă" în gestionarea problemei câinilor comunitari.

De remarcat însă că, în pofida discursului acuzator prin care Adriean Videanu încearcă să paseze responsabilitatea situației exclusiv în curtea primarului general Sorin Oprescu, PDL-ul nu este în niciun caz străin de incompetența la care face referire. Ba dimpotrivă. Democrat-liberalii, care au avut conducerea Primăriei Generale timp de opt ani de zile și apoi majoritatea în CGMB pe parcursul primului mandat al lui Sorin Oprescu sunt cât se poate de vinovați pentru faptul că Bucureștiul a ajuns să se afle sub asediul maidanezilor.

În acest sens merită să amintim spre exemplu faptul că PDL-iștii, care au făcut legea în CGMB între anii 2008-2012, au respins nu o dată, ci de șapte ori consecutiv proiectul inițiat de Sorin Oprescu cu privire la rezolvarea problemei câinilor comunitari. Mai mult, în aceeași perioadă, Autoritatea pentru Supravegherea si Protecția Animalelor (ASPA) a fost subfinanțată grație aceleiași majorități din CGMB deținută de PDL.

Sau întorcându-ne și mai mult în timp, putem să ne oprim asupra declarațiilor lui Adriean Videanu din 2006, care promitea măsuri ferme și fără compromisuri pentru gestionarea problemei câinilor comunitari. Din nefericire însă pentru bucureșteni, de pe urma mandatului său au rămas doar vorbe și borduri sparte.

Devine așadar cât se poate de clar că PDL are o responsabilitate uriașă pentru situația cu care Capitala se confruntă astăzi în domeniul cîinilor maidanezi. În loc însă să și-o asume, democrat-liberalii dau bir cu fugiții din Consiliul General, chipurile în semn de protest.

Numai că decizia demisiei în bloc a consilierilor democrat-liberali din CGMB nu este în niciun caz un gest de forță, ci unul de o lașitate extremă. PDL fuge de dezastrul pe care l-a creat și încearcă să paseze altora cartoful fierbinte, sperând că USL și Sorin Oprescu vor fi cei care se vor ”arde”, în timp ce ei vor culege roadele electorale.

Democrat-liberalii demonstrează astfel că nu au învățat nimic din lecția pe care electoratul român le-a administrat-o în decembrie 2012 și că rămân tributari unui fel de a face politică care se bazează pe minciună și pe fugă de responsabilitate. Dar, așa cum au arătat-o rezultatele alegerilor de anul trecut, asemenea strategii sunt pierzătoare pe termen lung. Așa că demagogia lui Videanu &Co. în chestiunea câinilor maidanezi va accentua declinul pe care se află PDL. Mai ales că Parlamentul ar putea adopta chiar pe 10 septembrie legea care va permite rezolvarea problemei câinilor fără stăpân prin scoaterea lor de pe străzi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 sep, 2013
gica
Esti leit ponta
Nu inteleg cum poti debita atatea minciuni pe metru patrat,il intreci chiar si pe Copy-Paste.Voi aveti treaba acum cu imparati si regi,dati-o inainte....
10 sep, 2013
cantautor
asa o fi,dar pe cine mai intereseaza ce face eventuala opozitie?
traim in prezent,discutam despre ce si cum se guverneaza...
dar se guverneaza?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ