PDL înlocuiește soluțiile economice cu glume de autobază

Am fi crezut însă că un partid, care a trecut atât de aproape de un dezastru total, va ști să-și descopere măcar în ultima clipă ceea ce numim mintea cea de pe urmă a românului. Nici gând așa ceva, în cazul liberal-democraților. Liberal-democraților nu le-a venit mintea la cap nici în ceea ce privește activitatea de opoziție presupusă de statutul propriu.

Soarta unui partid de opoziție nu este prin definiție prea roză. Cu atât mai gravă este situația când ai mai pierdut precum liberal-democrații, punând frână disperat și în ultimă instanță eliminării din legislativ prin mecanismele de redistribuire ale legii electorale.

Am fi crezut însă că un partid, care a trecut atât de aproape de un dezastru total, va ști să-și descopere măcar în ultima clipă ceea ce numim mintea cea de pe urmă a românului. Nici gând așa ceva, în cazul liberal-democraților. Liberal-democraților nu le-a venit mintea la cap nici în ceea ce privește activitatea de opoziție presupusă de statutul propriu.

În loc să elaboreze alternative economice la oferta USL și să-și construiască un guvern paralel, conform propriilor solicitări și critici din interior, conducerea PDL s-a complăcut într-o letargie totală. În această situație jalnică și după cooptarea la vârf a tehnocratului Cătălin Predoiu, au survenit primele semnale că este posibil totuși ca în PDL să se fi schimbat ceva.

Pentru o scurtă perioadă au speculat cu așa-zisele lor soluții economice, la concurență cu cele prezentate de USL și guvernul condus de Victor Ponta. Minunea de trei zile a tehnocratului Predoiu s-a spulberat ca un balon de săpun când, spre surprinderea acestuia, premierul a răspuns în mod neașteptat, oferindu-se să ia în considerare și să discute alternativele și soluțiile identificate de PDL.

A urmat un lung tango al declarațiilor aiuristic-contradictorii, de la copilărescul ”am-dar-nu-ți-arăt” până la semnalele de alarmă trase de marionetele președintelui, care vedeau într-un asemenea dialog o legitimare a guvernului USL. Dar de când este guvernul USL considerat unul ilegitim?!

În urma acestor fumigene a devenit evident și pentru cei mai optimiști observatori că liberal-democrații blufează și că, de fapt, nici vorbă să existe vreun as economic în mâneca lui Vasile Blaga.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 aug, 2013
Gigel
si uslasul in opozitie...
pana in 2012, lansa numai programe economice unu si unu! De pilda, impozitarea in agricultura, CAS pe impozitul din chirii, etc toate astea au fost anuntate de Ponta cand lustruia bancile opozitiei, asa-i? Voi astia, cantaretii in struna useleului va verifica cineva IQ-ul sau cand va recruteaza veti o rubrica la care nu-i stiti rostul si la care-i zice.... numarul de la pantofi....
30 aug, 2013
Ferenczy Stefan
Precizare importantă
Articolului de mai sus, dintr-o regretabilă eroare, îi lipsește finalul:

Pe culoarul astfel eliberat de PDL nu a întârziat de altfel să apară UDMR, oferindu-se să intre într-un dialog similar cu guvernul USL. Iar liberal-democrații s-au întors la ce știu ei mai bine să facă, de la alegeri încoace: mai un comunicat sforăitor, mai o încordare a unor mușchi inexistenți... O jalnică miuță politică care decăzut recent la un stadiu și mai jalnic, surprins la Școala de Vară a organizației de tineret a liberal-democraților. Cei veniți probabil mai degrabă la plajă și la distracție s-au răzbunat pe vremea în răcire cu glume de autobază la adresa oponenților politici ai PDL. Vajnicul tineret liberal-democrat împreună cu staff-ul de conducere al PDL, în loc să dezbată amintitele soluții economice, au prezentat salteaua ”Crineo” și papagalul ”Doctor Roco”. Cum de glumele lor au râs tot ei, Vasile Baga a licitat în discurs și, cu gândul probabil și la Elena Udrea, le-a cerut tinerelor speranțe ale politicii pedeliste să muncească, adică să înlăture ”băbăciunile” care zac prin organizații de 20 de ani. Trecând peste faptul că nouă însuși Vasile Blaga ne pare a fi una din ”băbăciunile” care ancorează partidul în apele păguboase ale Cotroceniului, ne facem datoria și îi semnalăm liderului PDL că o asemenea viziune originală cu greu ar putea să intre la categoria soluțiilor economice alternative, ea fiind mai degrabă o veritabilă revoluție de factură maoistă.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ