PDL îşi pregăteşte eşecul de la europarlamentare

| 19 aug, 2013

A rămas mai puțin de un an până la alegerile europarlamentare ce vor avea loc în intervalul 22-25 mai 2014, iar PDL se chinuie să identifice candidați eligibili pentru funcțiile de europarlamentari.

Adriana Săftoiu a anunțat deja că în cap de listă se află Monica Macovei și Theodor Stolojan, cu toate că încă nu au fost discutate criteriile pentru desemnarea candidaţilor la alegerile pentru PE din 2014. Astfel, pedeliștii vor ieşi în faţă cu Stolojan şi Macovei, proaspeţii acoliţi ai lui Blaga, la care se va adăuga şi Sulfina Barbu, fostul ministru al Mediului dar şi al Muncii, candidatul la primăria sectorului 4 cu doar 8% din opţiunile de vot.

Unul dintre candidații PDL, Monica Macovei, lider al Reformiștilor și până acum ceva timp un vocal atacant al lui Vasile Blaga, se vinde pentru încă un mandat de europarlamentar. Nu am mai văzut-o pe Macovei prezentă pe scena politică după eșecul din perioada campaniei interne a PDL-ului pentru funcția de președinte al partidului, iar asta pentru că nu-și putea risca șansele la un nou mandat la Bruxelles în baza atacurilor la adresa celui ce a fost reales în fruntea pedeliștilor. În aceeași notă, doamna Macovei s-a lepădat și de Cristian Preda, după ce afirmase că își va prezenta demisia în cazul în care acesta va fi sancționat în vreun fel de conducerea partidului. În final, interesul poartă fesul, iar după ce Preda a fost dat afară din partid, Macovei parcă a uitat de declarațiile făcute.

Tot din partea PDL, în cap de listă pentru europarlamentare se află și Theodor Stolojan, unul dintre cei mai versați traseiști politici ai României. De-a lungul timpului, acesta s-a perindat prin PSD, PNL, sfârșind până la urmă în PDL. Totuși, în afara episodului din 2004, când s-a retras din campania pentru prezidențiale, lăsând în urmă un Traian Băsescu înlăcrimat, dar hotărât să câștige alegerile pentru binele țării, acesta nu a fost foarte vizibil pe scena politică. Asta se poate să fie din cauză că este genul de om care tace și face, iar aici stă mărturie faptul că domnului Stolojan îi place să stea în umbră. În acest fel, poate influența anumite decizii fără să fie nevoie să și le asume, cum a fost cazul în guvernarea Boc.

Un alt nume vehiculat pentru europarlamentarele din 2014 din partea PDL este cel al Sulfinei Barbu, fostul ministru al Mediului dar şi al Muncii, candidatul la primăria sectorului 4 cu 8% din opţiunile de vot. Devotată PDL, doamna Barbu este exemplul perfect al persoanei politice lipsită de bun simț și de scrupule atunci când vine vorba despre câștigarea unei funcții politice. După dezastrul național al guvernării pedeliste, guvernare în care ea a ocupat funcții de seamă, doamna Barbu dorește să reprezinte acum românii în Parlamentul European.

Surprinderea vine din partea Elenei Băsescu, care încă nu și-a depus cererea pentru un nou mandat la Bruxelles. În acest caz, speculăm două situații posibile, ambele având la bază învățăminte și practici învățate de la tata Băsescu. Fie mezina familiei prezidențiale va alege să-și asume una dintre misiunile fundamentale ale femeii, maternitatea, conform viziunii lui Traian Băsescu enunțată cu puțin timp în urmă, ori EBA  are în vedere orchestrarea unei intrări spectaculoase în campania pentru europarlamentare, după modelul folosit de Băsescu atât în 2000, cât și în 2004.

Va fi interesant de urmărit campania PDL pentru europarlamentare în virtutea faptului că aceștia se găsesc într-o adevărată criză de resurse umane, cel puțin pentru ocuparea unei astfel de funcții. În același timp, va fi interesant și rezultatul la care va conduce efortul democrat-liberalilor în acest sens, mai ales că românii nu au uitat ce au făcut pedeliștii la guvernare sau în Parlamentul European, nu a uitat nimeni că PDL l-a pus pe Tokes în funcția de vicepreședinte PE, dar mai ales nu a uitat nimeni de campania de defăimare naţională de dragului unui om din vara trecută.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ