PDL nu va vota modificarea Codului Rutier, este un cod fiscal de colectare disperată de bani

| 26 sep, 2013

Vicepreşedintele PDL Alin Tişe a declarat, joi, că partidul pe care îl reprezintă nu va vota nicio modificare la Codul Rutier, considerând că acesta a fost transformat de USL într-un "cod fiscal de colectare disperată de bani".

Alin Tişe a afirmat, într-o conferinţă de presă, că PDL consideră bun actualul Cod Rutier şi că nu se justifică majorarea amenzilor, motiv pentru care nu va vota modificările, scrie realitatea.net. "Acest Cod, care ar fi trebuit să reglementeze circulaţia pe drumurile publice, a fost transformat de USL într-un cod fiscal de colectare disperată de bani. Pentru cei de la USL amenzile din trafic devin taxe şi impozite. Sunt prevederi aberante pentru care se plătesc amenzi de 2.000 de euro. Cum poate plăti cineva cu un venit de 1.600 de lei o asemenea amendă, dacă nu prin executare silită sau vânzarea casei? Problema în România nu ţine de amendă şi de cuantumul amenzii, ci de aplicarea legii actuale", a afirmat Tişe, precizând că PDL consideră că sancţiunile prevăzute de Codul rutier care este în vigoare sunt suficiente.

În plus, spune el, nu există niciun studiu care să demonstreze că majorarea amenzilor ar reduce numărul accidentelelor rutiere.

Totodată, vicepreşedintele PDL a afirmat că prevederea privind suspendarea permisului de conducere pentru şoferii profesionişti pe o perioadă de cinci ani încalcă dreptul constituţional la muncă.

Premierul Victor Ponta a cerut, miercuri, în Guvern, ca proiectul Codului Rutier să fie dezbătut şi adoptat cât mai curând, fără a se mai încerca "să se împace capra cu varza", după ce ministrul de Interne, Radu Stroe, afirmase că tocmai acest lucru îl doriseră unele persoane în procesul de dezbatere publică.

Stroe a arătat, la începutul şedinţei de guvern, că dezbaterile la Codul Rutier au început deja la grupurile parlamentare, iar în zilele următoare vor fi discuţii cu membrii societăţii civile şi ai asociaţiilor profesionale.

În urmă cu o săptămână, Ponta i-a cerut ministrului de Interne, Radu Stroe, ca la definitivarea noului Cod Rutier, aflat în dezbatere publică, să ţină cont mai ales de numărul prea mare al deceselor în accidente şi amenzilor neplătite, ministrul spunând însă că a "atenuat" din sancţiuni inclusiv după emisiuni TV.

Ulterior, liderul liberal, Crin Antonescu, a declarat că BPN al PNL a luat decizia politică potrivit căreia proiectul ministrului de Interne, în forma nouă, să nu fie introdus pe ordinea de zi a Guvernului în următoarele două săptămâni, acest timp urmând a fi destinat dezbaterilor.

În aceeaşi zi, sancţiunile din noua legislaţie rutieră din proiect au fost micşorate substanţial faţă de proiectul iniţial.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ