PDL, pregătit pentru discuţii privind fuziunea Dreptei în jurul partidului

| 04 oct, 2013

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat că democrat-liberalii sunt pregătiţi pentru discuţii în vederea unei eventuale fuziuni a forţelor de centru-dreapta în jurul PDL.

"Noi am spus-o nu de acuma. Evident că dorim unificarea dreptei în jurul PDL şi suntem absolut deschişi unor fuziuni prin absorbţie. Asta nu înseamnă - şi vreau să fiu foarte bine înţeles şi să nu supăr pe nimeni - că PDL este un partid arogant. Dar, dacă vă uitaţi în toate analizele şi în teritoriu, suntem un partid bine structurat, cu structuri puternice. Deci, cred şi eu şi voi susţine o unificare a dreptei, dar fuziune", a declarat preşedintele PDL, citat de Agerpres.

Afirmaţia lui Vasile Blaga este o reacţie la declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind unificarea dreptei într-un singur partid, prin fuzionare.

Blaga a mai spus că, dacă această unificare sub PDL nu se va realiza până la scrutinul europarlamentar, atunci democrat-liberalii vor candida singuri anul viitor.

"Noi suntem pregătiţi pentru discuţii. Suntem pregătiţi pentru discuţii inclusiv de genul celor spuse de dumneavoastră. Dar eu v-am spus, dacă nu vor avea loc astfel de fuziuni până la europarlamentare, vom candida singuri la alegerile europarlamentare", a adăugat Blaga. 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la B1Tv, că nu va ieşi din politică şi i-a îndemnat pe cei din partea dreaptă a eşichierului politic să fuzioneze.

"Este clar că voi rămâne în politică. Am vrut să fac o glumă şi acest lucru a ieşit prost ca cea cu Iliescu cu picioarele înainte din politică. De multe ori sunt neinspirat, după cum vedeţi. Sigur că o să rămân în politică, dar încă nu este preocuparea mea adunarea dreptei. Eu, dacă aş putea să ajut discret să crească Mişcarea Populară, aş fi mulţumit, însă ce vă pot spune ca om politic cu experienţă: dacă nu fac un bloc de dreapta şi fără alianţe, uitaţi-vă fraţilor unii la alţii, fuzionaţi, faceţi un partid de dreapta", a spus Traian Băsescu la B1 TV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ