PDL s-a prins că astăzi Ponta e „Marele Licurici”

| 06 sep, 2013

După ce Traian Băsescu i-a tras o serie de perdafuri zdravene PDL-ului, iar Vasile Blaga iese tot mai şifonat din întâlnirile cu filialele din teritoriu (a se vedea exemplele de la Argeş sau Dâmboviţa), formaţiunea democrat-liberală este tot mai năucită. Izolat în opoziţie, PDL încearcă pe toate căile să mai scoată capul la suprafaţă, după ce electoratul a sancţionat dur partidul condus de Vasile Blaga la alegerile din decembrie 2012.

În acest context, reorientarea PDL către un dialog cu premierul Ponta pe teme economice este legitimă. Cu condiţia ca democrat-liberalii să nu considere mâna întinsă de primul ministru drept o oportunitate pentru a acţiona într-un registru demagogic. Astfel, PDL  a trimis o scrisoare premierului prin care acceptă o discuţie pe măsurile economice, arătând că întâlnirea poate avea loc pe 12 septembrie. "Astăzi am transmis către primul ministru, sub semnătura preşedintelui PDL Vasile Blaga, o scrisoare în care cerem Guvernului să discutăm măsuri pentru salvarea locurilor de muncă. Întâlnirea poate avea loc pe 12 septembrie la Parlament, iar scopul ei este explicarea şi impunerea unor măsuri de relansare a economiei ţinând cont de situaţia în care aceasta se află şi de faptul ca este evident că primul-ministru are limite de întelegere a fenomenului economic", a spus Cătalin Predoiu într-o conferinţă de presă.

Acceptul democrat-liberalilor, dacă se va dovedi sincer şi pe mai departe, este un prim pas în stabilirea unei punţi fireşti de dialog între putere şi opoziţie. Demersul are totodată şi o semnificaţie politică fiindcă nu este exclus ca cei din PDL să spere ca Victor Ponta să arate în viitor indulgenţă faţă de unii membri din PDL. Desigur, nu faţă de cei din linia întâi care au dus România pe marginea prăpastiei între 2009 şi 2012 când democrat-liberalii s-au aflat la putere, ci mai cu seamă faţă de aceia care îşi pun cenuşă în cap şi care nu au o problemă în a accepta că PDL a dus ţara într-o direcţie greşită cât timp s-a aflat la guvernare.

Cu certitudine însă, disponibilitatea surprinzătoare afişată de PDL în sensul unui dialog cu premierul Ponta are şi o altă simbolistică. Anume aceea că formaţiunea condusă de Vasile Blaga şi-a dat seama că omul politic cel mai puternic din România este acum Victor Ponta. Or, după despărţirea ireconciliabilă de Traian Băsescu, PDL încearcă cu disperare să se agaţe de orice şansă astfel încât să nu dispară de pe scena politică.

Parafrazând o expresie introdusă în spaţiul public de Traian Băsescu, PDL s-a reorientat către “Marele Licurici”. Lumina nu mai vine de la Traian Băsescu care a repudiat PDL şi este acum ocupat în a crea un culoar electoral PMP şi Elenei Udrea, ci de la Victor Ponta, cel mai puternic factor de decizie în plan intern. Numai că până a vedea luminiţa de la capătul tunelului, conform unei alte sintagme împământenite în discursul public autohton în anii ’90, PDL mai are mult de muncă. Şi chiar şi aşa, nimeni nu garantează că democrat-liberalii vor ieşi la liman pentru a-şi recupera măcar parţial credibilitatea evaporată din cauza guvernării dezastruoase pe care a exercitat-o şi pe care românii nu au uitat-o.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 sep, 2013
cantautor
desi probabil n-a prins timpurile acelea,Pop s-ar fi descurcat foarte bine la UTC,la propaganda mai ales...
cred ca asta e si regretul lui...
in loc sa se aprovizioneze pe gratis de la gospodaria de partid,scrie pentru o bucata de paine USL-ista,ce-i drept,cu TVA redus cu 15%...
06 sep, 2013
gica
ESTI PUI DE COMUNIST
Daca si Ponta a ajuns cel mai puternic om politic in Romania,atunci vai de noi.Eu nu cred ca un plagiator(hot),un mincinos,un om total nepregatit,poate ajunge sa conduca o tara.Cred mai degraba ca V Ponta este rezultatul puscariabililor din spectrul politic,care si-au pus speranta in el si care,pe moment,au pacalit o mare parte din populatie.Totusi Romania merita un astfel de conducator cum si Bucurestiul merita.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ