PDL solicită repetarea BAC-ului. Dacă tăcea filosof rămânea

| 02 iul, 2013

PDL continuă cursa solitară spre falimentul politic şi electoral. Ultima gură de oxigen otrăvit care îi va asigura un loc călduţ lângă PNŢCD pe banca eşecurilor politice răsunătoare este cererea de repetare a examenului de Bacalaureat din cauza faptului că profesorii de la un liceu din Capitală au pus banii murdari mai presus de onoarea de dascăl.

Gestul democrat-liberalilor este pur şi simplu o prostie. Din mai multe motive.

În primul rând, să politizezi în asemenea hal soarta unei întregi generaţii de tineri este o dovadă cinism josnic. Cum să ceri repetarea probei unor copii care mai au în faţă o săptămână de examinări încărcată de emoţii? Oare toţi cei care vor intra mâine în focurile examenului de Matematică se vor gândi la ecuaţii sau la ipoteza că nişte politicieni ameţiţi vor să-i pună să mai dea o dată examenulul de Limba Română? Sunt curios ce cred părinţii, fraţii, bunicii acestor copii, despre prostia care a clocit în minţile rătăcite ale pedeliştilor, înfierbântaţi probabil de alcoolul consumat la nunta din week-end.

În al doilea rând, avem o problemă de logică. A pune aproape 170.000 de tineri care au muncit, s-au stresat, au rezolvat cinstit subiectele, să repete un examen doar pentru că 100 dintre ei au preferat înşelăciunea este de-a dreptul o măgărie.

Incidentul de la liceul “Dimitrie Bolintineanu” este, fără îndoială, unul foarte grav. Autorii fraudei trebuie sancţionaţi drastic pentru a fi învăţătură de minte altora care pot înlocui sala de clasă cu celula de la puşcărie. Dar acest incident este unul local.

Bacalaureatul din acest an a fost bine organizat, iar un asemenea incident izolat nu are voie să schimbe soarta a sute de mii de copii de liceu.  S-au trezit unii să acuze sistemul. Nimic mai fals. Sistemul a funcţionat foarte bine, dovadă faptul că Ministerul a reacţionat imediat şi a înlocuit în timp record echipele de examinare şi supraveghere. În plus, să nu uităm de cealaltă parte a sistemului, cea care a prins posibilii infractori de la Bolintineanu. Poliţie, SRI, procurori, aici lucrurile au funcţionat impecabil şi acest lucru este salutar pentru România. Oare ar fi fost mai bine dacă această fraudă ar fi trecut neobservată? Oare câţi ar fi luat BAC-ul nemeritat, furând locurile din universităţi altor tineri cu rezultate mai slabe, dar obţinute cinstit? Şi care ar fi consecinţele grele pentru noi toţi dacă vom permite ca fraudarea marilor examene să devină fenomen generalizat în România? Din acest punct de vedere, scandalul de la Bolintineanu va avea efecte pozitive. De aceea, este şi de apreciat mesajul de duminică al tânărului ministru al Educaţiei care, în videoconferinţa cu preşedinţii comisiilor de bacalaureat, a vorbit despre toleranţă zero la corupţie.

Singurul hop pe care va trebui să-l mai trecem ţine de reacţia scandalagiilor politici. Petarde zgomotoase precum cea lansată de PDL prin propunerea de repetare a examenului de Bacalaureat produc un fum înecăcios care poate dezorienta pe moment tinerii aflaţi în focurile examenului vieţii. În mod sigur însă, acest fum îi va sufoca la vot exact pe cei care au aruncat petarda. Să le fie ruşine.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 iul, 2013
ramona
Nu sunt pdlista dar despre petardele usl din iarna din 2012 ce spune-ti au fost corecte sau petardele din vara 2012 si ura transmisa timp de doi ani cel putin,spalatori de creiere ce sunte-ti nici pdl nu a fost bun dar voi usl si postul vostru usl este un putregai.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ