PDL va discuta în Biroul Politic condiţiile în care invitaţia la dialog a premierului ar putea fi acceptată

| 20 aug, 2013

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat marţi că democrat-liberalii vor discuta în Biroul Politic Naţional condiţiile în care ar putea fi acceptată invitaţia la dialog a premierului Victor Ponta.

'PDL, ca partid de opoziţie, a supus în ultima perioadă Guvernul unui tir de critici şi l-a presat să îşi corecteze politicile. Observăm că în urma acestor presiuni premierul, încercând un joc de imagine, face o invitaţie PDL la dialog politic. Această invitaţie este de fapt un răspuns la presiunile noastre, este un succes al opoziţiei PDL. Suntem un partid responsabil care nu poate asista nepăsător la prăbuşirea ţării. Dar orice discuţie cu oricine de pe eşichierul politic nu poate pleca decât de la politicile de dreapta şi nu poate ajunge decât la implementarea politicilor de dreapta, de relansarea mediului de afaceri, de sprijinire a clasei de mijloc, de stimulare a economiei şi de crearea de locuri de muncă. Orice discuţie cu Guvernul nu poate pleca decât de la buna credinţă. Iată de ce PDL va discuta în Biroul Politic Naţional condiţiile în care o astfel de invitaţie ar putea fi acceptată. Nu dorim să facem un joc de imagini. Nu vrem să intrăm în clădirea Guvernului să ne facem poze cu domnul Ponta', a spus Predoiu, într-o conferinţă de presă.

El a spus că PDL a cerut 'de principiu' un dialog cu Guvernul pe teme economice. 

Predoiu a spus că Guvernul va trebuie să trimită o scrisoare oficială către BPN al PDL în care să explice în ce condiţii doreşte dialogul, agenda discuţiilor şi temele abordate.

'De principiu noi am cerut un dialog, noi am cerut Guvernului să vină de acolo din palat în piaţă şi să vadă şi el ce se întâmplă. Nu este o problemă de principiu aici, problema este în ce condiţii, ce vrem să discutăm, aţi citit cu atenţie, aveţi specialişti, vreţi să luaţi măsurile de dreapta, cum o să faceţi? Explicaţi-ne! Astea trebuie să le pună domnul Ponta pe hârtie, trebuie să îşi facă temele acasă. Deocamdată, domnul Ponta a aruncat două vorbe la locul său de muncă, la televizor. Îl aşteptăm pe domnul Ponta şi la locul de muncă de la Guvern să explice în ce condiţii doreşte acest dialog, care este agenda concretă, care sunt temele, cine va participa, să trimită o scrisoare către BPN şi vom discuta. Noi suntem gata de dialog pentru a impune aceste măsuri. Vrem o solicitare serioasă', a spus democrat-liberalul. 

El a precizat că PDL doreşte să impună politici economice de dreapta şi a precizat că nu doreşte o coabitare cu Guvernul Ponta.

'Noi vrem realmente să impunem politici de dreapta, să salvăm locuri de muncă, afaceri. Nu dorim o coabitare cu Guvernul domnului Ponta, noi dorim să impunem domnului Ponta măsuri de dreapta pe care nu le înţelege şi trebuie să le aprofundeze. Noi dorim să stimulăm locurile de muncă. Suntem un partid responsabil şi în orice democraţie matură, în orice politică nouă, dialogul dintre opoziţie şi Guvern este normal, dar trebuie făcut pe bază de principii de la care noi nu intenţionăm să abdicăm. O opoziţie puternică este o opoziţie care critică şi oferă soluţii şi dialoghează politic, dar nu abdică de la propriul program şi noi asta încercăm să facem. Pe noi ne interesează faptul că realmente economia românească este într-un blocaj. Noi am presat pentru impunerea acestor politici de dreapta şi o vom face în continuare, o vom face până la capăt, până vor fi în programele guvernamentale în Monitorul Oficial', a spus Cătălin Predoiu. 

El l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că face un joc politic, în sensul că 'încearcă să mute atenţia de la cazurile grave de corupţie pe care le are către un aparent dialog constructiv'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ