PDL vrea să se introducă în Constituţie alocarea a 5% din PIB pentru învăţământ

| 04 noi, 2013

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, astăzi, că "sunt justificate" revendicările sindicaliştilor din învăţământ şi a precizat că PDL susţine la modificarea Constituţiei includerea în legea fundamentală a alocării pentru învăţământ a 5% din PIB.

"Sunt justificate revendicările înprimul rând prin prisma promisiunilor electorale neonorate de către actuala putere. Un procent de 5% pentru învăţământ, ei cer 6 pentru că probabil se gândesc şi la un punct pentru cercetare, deci 5% pentru învăţământ susţinem şi noi şi chiar la modificarea viitoarei Constituţii pentru că altfel guvernele una spun şi alta fac. Dacă trecem în Constituţie 5% din PIB pentru învăţământ problemele se vor rezolva", a precizat Blaga.

El a arătat că situaţia din sănătate "este într-adevăr disperată" şi a mai spus că "este o gestionare foarte proastă a fondurilor publice".

Peste 1.000 de membri ai Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" vor picheta, astăzi, sediul Parlamentului, pentru a determina senatorii şi deputaţii să aloce 6% din PIB pentru învăţământ, se arată într-un comunicat citat de Mediafax.

Acţiunea de protest, care are sloganul "Alocaţi 6% din PIB pentru educaţie! Dacă nu acum, atunci când?", va începe la ora 11.00, la intrarea Izvor.

Pe lângă solicitarea de acordare a şase la sută din PIB, sindicaliştii cer modificarea Legii educaţiei naţionale, o lege specială pentru salarizarea personalului din învăţământ (didactic, didactic auxiliar şi nedidactic), debirocratizarea actului educaţional, depolitizarea sistemului de învăţământ preuniversitar şi deblocarea reală a posturilor didactice auxiliare şi nedidactice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ