Peleş, în topul celor mai spectaculoase castele din LUME

| 28 ian, 2014

Castelul Peleş din Sinaia se situează pe poziţia a şasea în Top 15 al celor mai spectaculoase construcţii de gen din lume, pe prima poziţie în clasament fiind Castelul Hohenzollern din Germania, informează opentravel.com.

"Deşi construite cu scopul de apărare, în zilele noastre, castelele par oarecum construcţii nerealiste, născute din lumea poveştilor", scriu cei care au realizat topul.

Astfel, după Castelul Hohenzollern din Germania, în clasament urmează, în ordine, Castelul Howard din Marea Britanie, Alcázar din Segovia (Spania), Castelul Himeji din Japonia, Castelul din Praga (Cehia), Castelul Peleş din România, Castelul Chambord din Franţa, Castelul Neuschwanstein din Germania, Castelul Corfe din Marea Britanie, Castelul Matsumoto din Japonia, Castelul Burg Eltz din Germania, Castelul Eilean Donan din Scoţia, Castelul din Neuchâtel (Elveţia), Fortăreaţa Guaita din San Marino şi Castelul Conwy din Ţara Galilor.

Citeşte continuare pe Historia.ro.

Tag-uri: castelul peles
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ