PENSII SPECIALE pentru jurnalişti, o nouă operaţiune declanşată în Parlament

| 16 apr, 09:43

În plin scandal al pensiilor speciale pentru parlamentari, un senator UNPR vrea să bage şi jurnaliştii pe lista celor privilegiaţi la bătrâneţe.

Senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu a depus în Parlament o propunere legislativă pentru completarea art.1 din Legea nr. 8 din 11 ianuarie 2006 privind instituirea indemnizaţiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică. Senatorul vrea ca şi jurnaliştii să beneficieze, în calitate de creatori, de o indemnizaţie de 50% din pensia normală, potrivit stiripesurse.ro.

"Având în vedere că a fost omisă creația jurnalistică (din legea 8/2006 - n.r.), Uniunea Ziariștilor din România s-a adresat în acest sens Academiei Române, iar răspunsul primit de la Secretarul General al Academiei Române ne prezintă următoarele concluzii:

'Secția de Filologie și Literatură și Secția de Arte, Arhitectură și Audiovizual, unde președinți sunt academicienii Eugen Simion și Răzvan Teodorescu, au opinat că actul jurnalistic, publicistic din presa scrisă și cea audiovizuală constituie un act de creație a jurnalistului, când produsul jurnalistic este de calitate și respectă Codul deontologic al profesiei de jurnalist.

Calitatea actului de creație jurnalistică, conform acelorași opinii a secțiilor Academiei Române, poate fi stabilită numai de Uniunea de profil a breslei, adică Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, pe baza criteriilor de ordin estetic și deontologic.'

Date fiind aceste considerente, propun completarea art. 1 din Legea nr. 8/2006 cu introducerea după alin. 1 a unui nou alineat 1^1 care să reglementeze domeniile uniunilor de creatori, inclusiv domeniul creației jurnalistice", se arată în motivarea senatorului Haralambie Vochiţoiu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ