Pensiile vor fi scutite de impozite şi contribuţii la fondul de asigurări de sănătate

| 05 ian, 16:22

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, astăzi, în sesiune extraordinară, cu 207 de voturi "pentru" şi 29 "împotrivă" proiectul de lege de modificare a Codului Fiscal prin care se elimină plata CASS pentru pensii, precum şi impozitarea cu 16% pe venit a pensiilor sub 2.000 lei. Legea merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Dacă va fi promulgată, legea ar putea intra în vigoare de la 1 februarie.

Preşedintele intermar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, joi, că PNL va depune un proiect de lege prin care toate pensiile să fie scutite de impozit.

Marţi, Comisia de buget şi finanţe a Camerei Deputaţilor a adoptat un raport favorabil pentru proiectul de lege.

Potrivit proiectului de lege pentru modificarea Codului Fiscal, "pentru persoanele fizice cu venituri din pensii, baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate o reprezintă numai partea de venit care depăşeşte valoarea, întregită prin rotunjire în plus la un leu, a unui punct de pensie stablit pentru anul fiscal respectiv" iar "contribuţia se suportă de la bugetul de stat", potrivit Mediafax.

 

Proiectul de lege, care a fost dezbătut în sesiune extraordinară, se referă şi la persoanele fizice preluate în plată de către Casa Naţională de Pensii Publice. În cazul acestora, "baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate reprezintă cuantumul indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă ca urmare a unui accident de muncă sau a unei boli profesionale", iar "contribuţia se suportă de la bugetul de stat".

Proiectul de lege pentru modificarea Codului Fiscal a fost adoptat de Senat în septembrie 2016, iar Camera Deputaţilor este for decizional. Proiectul prevedea intrarea în vigoare a modificărilor legislative de la 1 ianuarie 2017.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea promitea, în luna octombrie, în cadrul unei conferinţe în care prezentase partea a doua a programului de guvernare al PSD, că punctul de pensie va creşte cu 60% până în anul 2020, iar cei cu pensii mai mici de 2.000 lei brut, adică circa 90% dintre pensionari, nu vor mai plăti niciun tip de impozit sau contribuţii.

Tag-uri: pensii, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 noi, 21:24
VashReabs
doxycycline dosage lyme disease
Clyde, USA 2022 06 27 08 40 38 allergic reaction to doxycycline Toremifen Citrate, also known as Fareston, is a sellective Estrogen Receptor Modulator SERM similar to Tamoxifen Citrate Nolvadex

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ