Percheziții în București și 6 județe, într-un dosar de evaziune și spălare de bani cu prejudiciu de 10 milioane lei

| 25 mai, 08:46

Polițiștii bucureșteni pun în aplicare, miercuri, 29 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județele Ilfov, Dâmbovița, Argeș, Hunedoara, Timiș și Teleorman și mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor, unde prejudiciul este în valoare de aproximativ 10.000.000 de lei.

Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2013 — 2014, bănuiții au creat un circuit comercial fictiv, folosind în acest scop mai multe societăți comerciale cu comportament tip 'fantomă', administrate scriptic de persoane cu o situație materială precară, având drept scop sustragerea de la plata taxei pe valoare adăugată aferentă tranzacțiilor intracomunitare cu feroaliaje provenite din Bulgaria și Grecia.

Feroaliajele au fost ulterior introduse pe piața românească, fiind vândute de către operatori din industria metalurgică.

Prejudiciul total adus bugetului de stat, constând în impozitul aferent veniturilor încasate, este în valoare de aproximativ 10.000.000 de lei, din care aproximativ 2.300.000 de lei, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, iar suma totală rezultată din circuitul de 'spălare a banilor' se ridică la circa 7.000.000 de lei.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 5 din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ